Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

POTVRĐENO: U zagrebačkom studentskom domu jedna osoba u samoizolaciji zbog koronavirusa

MojFaks | Vijesti, 29.02.2020.POTVRĐENO: U zagrebačkom studentskom domu jedna osoba u samoizolaciji zbog koronavirusa

Nekolicina građana zbog mjera predostrožnosti nalazi se u samoizolaciji, a čini se kako je među njima i jedan student, stanovnik studentskog doma.

U Hrvatskoj je zasad koronavirusom zaraženo šestero ljudi. Riječ je o braći blizancima iz Zagreba, muškarcu iz Rijeke koji je radio u Italiji te dvjema ženama koje su bile u kućnom kontaktu s prvim i trećim oboljelim, odnosno djevojci i supruzi.

Iz Uprave Studentskog centra u Zagrebu potvrdili su za RTL da se trenutno u smještajnim kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu nalazi se jedan student u samoizolaciji temeljem odluke o preventivnim mjerama.

Prema informacijama koje smo dobili iz studentskih krugova, radi se o Studentskom domu "dr. Ante Starčević", popularno zvan Šara, ili Studentskom domu Cvjetno naselje, međutim službene potvrde ove informacije još nema. 

Na zagrebačkom Sveučilištu studira 80.000 studenata, zaposleno je oko 8000 ljudi i puno je vanjskih suradnika.

Studenti koji su se vratili iz područja na kojima je proširen koronavirus, naročito iz Italije, trebaju biti u samoizolaciji u kampusima i pod zdravstvenim nadzorom.


koronavirusstudentski domKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se