Mojfaks.hr u Vijesti

Pozitiva u doba korone: Besplatne instrukcije za sve učenike u sljedeća 2 tjedna

Hvalevrijedne inicijative širokogrudno pružaju pomoć u ovim kriznim situacijama. Pokrenut je i projekt 'Pomoć hrvatskom školstvu pogođenim korona virusom' koji pomaže učenicima da lakše svladaju školsko gradivo...

16. ožujka 2020 13:12
Pozitiva u doba korone: Besplatne instrukcije za sve učenike u sljedeća 2 tjedna

Pozitiva u doba korone: Besplatne instrukcije za sve učenike u sljedeća 2 tjedna Foto: MojFaks

Zavijeni crnilom vijesti koje nas prate proteklih tjedana te suočeni svakidašnjim novonastalim situacijama vezanima uz trenutnu epidemiju virusa i prilagodbama na isto, u petak 13. ožujka donesena je odluka o dvotjednom prekidu nastave u školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj.

...U kriznim trenucima studenti pomažu nastavnicima: Osmišljavaju online predavanja i vode nastavu...Uključi se i TI!...


S obzirom na to da se u kratkom periodu cjelokupni obrazovni program morao preseliti iz školskih klupa u virtualne učionice, svi su marljivo prionuli u realizaciju prijenosa nastave na daljinu. Da se svim nastavnicima olakša, ionako zahtjevan dio pripreme kvalitetne nastave, okupilo se četrdesetak volontera u inicijativi pod nazivom "Pomoć hrvatskom školstvu pogođenim korona virusom". Stranica prvenstveno okuplja volontere (studente, nastavnike, stručnjake i osobe koje žele pomoći) kako bi tijekom sljedeća dva tjedna pomagali nastavnicima i profesorima s gradivom tako da će učenicima biti dostupni za online besplatne repeticije/instrukcije. Ovaj su period dostupnosti voljni produljiti čak sve dok se škola ne vrati u program redovne nastave.

40 volontera nesebično pruža pomoć u čak 25 nastavnih područja


Učenje na daljinu ne predstavlja samo učenicima i roditeljima problem, već i nastavnicima, a kako i sami navode, "cilj inicijative je da se olakša posao nastavnicima tako da se određena gradiva preko volontera detaljnije objašnjavaju individualnim instrukcijama putem e-maila, Skypea i slično."

...U kriznim trenucima studenti pomažu nastavnicima: Osmišljavaju online predavanja i vode nastavu...Uključi se i TI!...


Učenici i roditelji mogu im se obratiti platformi pod nazivom Slack na kojoj instruktori iz svakog predmeta imaju svoje mjesto, a 40 okupljenih volontera pokriva sva područja iz nastavnih predmeta za osnovu i srednju školu. 

Također, svi koji su zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na njihovu Facebook stranicu na kojoj će dobiti daljnje upute.

U ovakvim trenucima inicijativa koja je nesebično spremna pružiti pomoć, zaslužuje svaku pohvalu, a na svima je da sigurno, pažljivo i odgovorno štitimo jedni druge i na siguran način pomognemo u ovim kriznim situacijama.

V.S.
foto: Nomad_Soul via Shutterstock

Još vijesti