Mojfaks.hr u Vijesti

Prestižno sveučilište u biznisu 'cugom': Proizvodit će top piće među mladima

U proteklih šest godina, prodaja gina se na tržištu alkohola udvostručila. To je prepoznalo i poznato Sveučilište Oxford pa je udružilo snage s destilerijom kako bi proizvodili gin. No, ne radi se o bilo kakvom ginu nego o ljekovitom.

13. veljače 2018 11:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Britanska destilerija udružila se sa sveučilištem Oxford kako bi lansirala Physic Gin – piće proizvedeno iz biljaka sveučilišnog botaničkog vrta koje mu navodno daju ljekovita svojstva, donosi Lider. Džin se prodaje temeljem 25-godišnjeg ugovora kojim se odobrava korištenje bilja iz botaničkog vrta Oxford utemeljenoga 1621. kao "ljekovitog" vrta u kojemu se proučavala biljna medicina i koji tvrdi da je najstariji takav vrt u Britaniji. Oxford Artisan Distillery (TOAD) koristi ekstrakte 25 biljaka iz vrta za proizvodnju džina koji ima 42 posto alkohola i prodaje se za oko 35 britanskih funti za bocu od 0,5 litara, piše Lider.


Izvor: Pixabay

"Ekstrakti poput pelina, rute i slatke lazarkinje daju duboki kompleksni okus i vode nas natrag u vrijeme kad su biljke predstavljale temelj sve medicine. Očekujte bogate zemljane tonove od ovog džina – tako nešto nikad niste okusili.", kaže Mason.

...Prvi put u povijesti: Prestižno sveučilište Oxford ove akademske godine upisalo više studentica nego studenata...


Oxford džin izlazi na tržište na kojemu se prodaja u proteklih šest godina udvostručila, prema prosinačkim podacima Udruženja za trgovinu vinom i žestokim pićima. Ova vijest će se vjerojatno svidjeti brojnim studentima i mladima kojima je gin omiljen izbor za cuganje vikendom.

Ivana Petrić
izvor: Lider
foto: Pixabay/Pixlr

Još vijesti