Mojfaks.hr u Vijesti

Praznici završavaju, a kad će novi: popis neradnih dana u 2015.

Obzirom da svi znaju da se nakon zimskih blagdana pada u post-blagdansku depresiju, a tom lošem raspoloženju ne pomaže ni činjenica da se približavaju ispitni rokovi. Zbog svih ovih neugodnih okolnosti uvijek je poželjno oraspoložiti se razmišljanjem o nekim budućim praznicima i neradnim danima kojih u našem kalendaru ima poprilično!

7. Siječnja 2015 16:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bacite oko na popis neradnih dana kako bi što bolje isplanirali bijeg u neku kolibu na vrhu nekog brda ili tulum kojeg se naravno nećete sjećati. Planirajte nemilosrdna spajanja radnih dana s prazničnim danima i vikendima, a kako ćete ih iskoristiti – potpuno je na vama.

Prvi tračak nade javlja se tek u travnju, nakon ispitnih rokova i mjeseca ožujka koji uvijek znači neko ponovno ‘uštrumfavanje’ u red, rad i disciplinu. Uskrs naravno, sasvim bezvezno, ‘pada’ na nedjelju (5.4.) kao i uvijek, ali je dobra vijest i ta da je Uskršnji ponedjeljak (6.4.) također neradni dan što znači – dugi vikend od petka 3.4 do utorka 7.4.!

1.5. dolazi nam Praznik rada koji slavimo tako da ništa ne radimo! Rezervirajte ga za roštiljanje i još jedan produljeni vikend jer ove godine Praznik rada neradno obilježavamo u petak!

Mjesec lipanj je super jer nam nudi čak tri praznika odn. blagdana. Tijelovo je 4.6. što ove godine pada na četvrtak! Petak će naravno svi kojima je imalo stalo do društvenog života spajati! Idealan mega-produljeni vikend za guštanje prije početka ljetnih ispitnih rokova.
Dan antifašističke borbe je u ponedjeljak, 22.6., što opet znači jedan dulji vikend, a odmah nakon ove divote slijedi i Dan državnosti, 25.6., koji će se ove godine obilježiti u četvrtak (ćutimo li to još jedan mega-produljeni vikend?).

Ljetne mjesece uopće ne brojimo zato što je ljeto pa ćete sigurno negdje zasluženo toćati noge u lavoru ili moru, a nakon povratka s ljetovanja računajte na Dan neovisnosti, 8.10., koji – gle čuda – ‘pada’ na četvrtak. Dan svih svetih ‘pada’ na nedjelju 1.11., ali nema veze, ne može baš sve biti idealno!

Sljedeći Božić bit će u petak, a popularno zvano \'Štefanje\' u subotu – što baš i nije neka sreća.

No, kad se sve u svemu zbroji – uz pomno planiranje spajanja i zabušavanja moguće je lijepo odmarati tijekom čitave godine!

L.B./foto: Shutterstock

Još vijesti