Mojfaks.hr u Vijesti

Pred Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu parkiran MiG 21

Zanimljiv projekt s FSB-a uzeo je pozornost javnosti jer je zbog njega ispred fakulteta parkiran MiG 21. Za parkiranje vojnog aviona ispred fakulteta zaslužna su dekan, jedan profesor i docent.

14. studenog 2016 11:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

MiG 21 dovezen je iz Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici te se sada nalazi u službi eksponata ispred FSB-a. Tim istim avionom je u ljeto 1995. pilot Ivica Ivandić prošao kroz stabla u vojno-redarstvenoj akciji Oluja kako ga radari ne bi pratili te kako bi izbjegao neprijateljsku protuzračnu obranu u okolici Knina.

Osobe koje su zaslužne za ovaj zanimljiv projekt su dekan FSB-a Zvonimir Guzović, profesor Ivan Smojver te docent Darko Ivančević. Za oči javnosti avioni će biti izloženi 18. studenoga na 60. godišnjici FSB-a kao samostalnog fakulteta, piše Večernji.


Izvor: Facebook@Svi na FSB/autor: Goran Đoreski


Izvor: Facebook@Svi na FSB

No, osim ovih vojnih aviona, zainteresirani će moći od 15. do 18. studenoga na FSB-u sudjelovati u različitim aktivnostima, a sve počinje otvorenjem izložbe naziva "Na ramenima divova".

Budući da Fakultet strojarstva i brodogradnje širom otvara svoja vrata, bilo bi šteta ne posjetiti ga u navedenom periodu te vidjeti kakve se sve izložbe, radionice ondje kriju.

Ivana Petrić
izvor: Večernji list
foto: Facebook@Svi na FSB

Još vijesti