Mojfaks.hr u Vijesti

Prekidi u četiri oka stvar su prošlosti – digitalno “baj, baj” sve popularnije!

Kako pokazuju rezultati jednog istraživanja, više od polovine parova koji su prekinuli vezu tokom prošle godine, učinilo je to putem poruke ili preko društvenih mreža...

14. ožujka 2014 12:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gdje su oni dani kad bismo se psihički pripremali na to sudbonosno “nisi ti kriv/a, ja sam”, “možemo li ostati prijatelji”, “ma nemaš mane, ja sam bećar” jer smo ih morali izreći u četiri oka? A tek onaj evergreen “moramo razgovarati” – tko ga sve nije provozao, ko seoski bicikl? Čini se da je to sve iza nas…

Kako pokazuju rezultati jednog istraživanja, više od polovine parova koji su prekinuli vezu tokom prošle godine, učinilo je to putem poruke ili preko društvenih mreža, prenosi atvbl.com.

U studiji je sudjelovalo 2.712 ispitanika, starosti između 18 i 30 godina, a jedini uvjet za sudjelovanje bio je da imaju barem jedan prekid iza sebe u posljednjih 12 mjeseci. 

Rezultat je pokazao da je 56% njih prekinulo s partnerom digitalnim putem!

Gotovo je nevjerojatan podatak da je čak 61% ispitanika koji su raskinuli preko Facebooka partnere samo obrisalo i blokiralo, bez ikakvog objašnjenja i utjehe. Hladno, čovječe, hladno! Vi koji to radite - kaznite se!

Prilično popularan način prekidanja veze je i preko maila, a za to se odlučuju oni koji žele da im savjest bude čista (pih!) – većina ispitanika koji su na ovaj način prekinuli kažu da im je mail omogućio da u potpunosti objasne svoje razloge (naravno, bez da ih neko prekida u pola rečenice, vrišti, plače, kumi, moli).

Ali! Unatoč digitalnoj eri, još ima i onih retro romantika – 2% ispitanika je prekinulo putem dobrog starog, rukom pisanog pisma!

Uprkos tome što mnogi koriste olakšice ovakvih digitalnih prekida, oko 73% ispitanika je priznalo da ih digitalni prekid zapravo veoma ljuti.


L.B.
foto: sxc.hu

Još vijesti