Mojfaks.hr u Vijesti

'Prijateljske vrste': tipovi prijatelja koje ćeš upoznati na faksu

Za neke će ovo biti prva godina na fakultetu, a za druge zadnja. Bilo kako bilo, čar studentskog života je i u neprestanom upoznavanju novih ljudi koje upoznaješ – želio to ili ne...

2. rujna 2014 17:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I dok je na svijetu više tipova prijatelja koje ćeš steći i(li) izgubiti (naravno), u tih nekoliko godina koje ćeš provesti na faksu, sigurno ćeš se susresti sa sljedećim ‘prijateljskim vrstama’:

Pijani prijatelj

Možda će vam biti favorit, a možda i ne. Nije bitno koji je dan u tjednu, večer znači samo jedno – cuganje i bauljanje po faksu ili domu. Proklinjat će mamurluke svako jutro i ‘markirati’ predavanja s tobom, upoznati te s najboljim klubovima i podučiti kako naći dovoljno energije za učenje i tulumarenje. Neprocjenjivo!

Prijatelj štreber

Najčešće studira biologiju ili kemiju. Možda planiraju biti i doktori, jer znanost je teška. Neće moći izlaziti baš svakog petka, a vjerojatno ih nećeš puno viđati ni subotaa – ali će uvijek biti kraj tebe kad ti zatreba društvo za učenje u NSK. Osim toga, vjerojatno će zarađivati više od tebe (jer će biti doktori).

Prijatelji s razmjene studenata

Ako ti se pruži prilika da studiraš negdje u inozemstvu – prihvati je jer će ti prijatelji koje tako stekneš ostati do kraja života. Uvijek će te nagovarati da zajedno otputujete, a neće im biti problem svako malo posjetiti te kod kuće. Bit će ti najdraži prijatelji ikada!

Naj najbolji prijatelj

Ako budete imali sreće – bit će to tvoj cimer/ica. Možda i curka s večernjeg predavanja ili dečko s kojim ćeš piti kavu ‘razbudilicu’ prije suludo ranog labosa. Možda netko kraj koga ćeš sjediti prvih nekoliko paklenih tjedana predavanja. No, naći ćeš tu posebnu osobu s kojom ćeš postati nerazdvojan jer će okolnosti studentskog života ići tome u prilog. Vjerojatno ćete zajedno provoditi i Božiće ili ljetovanja. To je to – najbolji prijatelj s faksa.

Cimer kojeg prezireš

I to je velika istina studentskog perioda – morat ćeš provoditi vrijeme i s osobama koje ti se uopće neće sviđati. Možda će to biti baš tvoj cimer ili cimerica, a možda stanar do koji pušta groznu mjuzu kad god poželi (a ne zna gledati na sat). Ne brini, ovakvih neće biti mnogo.

L.B./izvor: College Candy
foto: sxc.hu

Još vijesti