Mojfaks.hr u Vijesti

Prijavi se već danas: Oxford po prvi puta ponudio online kolegij

Jedno od najboljih svjetskih sveučilišta pridružilo se brojnim drugim fakultetima koji nude otvorene online kolegije (MOOC-ove) dostupne svima s internetskom vezom.

16. studenog 2016 16:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Predstavnici Oxforda obznanili su da odsad surađuju s američkom platformom za on-line učenje edX. U sklopu suradnje sveučilište u ponudu uključuje svoj prvi MOOC naziva "From Poverty to Prosperity: Understanding Economic Development" (Od siromaštva do prosperiteta: osnove ekonomskog razvoja), a koji će početi u veljači sljedeće godine.

...Ovo je najtežih 5 pitanja s prijemnog za Oxford: kako biste odgovorili?...


Sarah Whatmore s Oxforda izjavila je da će suradnja "razviti kapacitet za osmišljavanje i pružanje mnogih drugih online obrazovnih iskustava", jer Oxford trenutno razvija vlastitu digitalnu strategiju obrazovanja.

Online kolegij će voditi Sir Paul Collier, profesor ekonomije i javnih politika na Blavatnik School of Government, a prijaviti se možete već danas.

...On-line studiranje: iskustva studenata...


Ngaire Woods, dekan Škole "Blavatnik", novi MOOC smatra učinkovitim načinom da prošire pristup znanju i izvan učionica i predavaonica Oxforda, a sve kako bi pomogli ljudima da shvate na koje će načine njihova zajednica i zemlja prosperirati i procvjetati, bez obzira na geografski položaj.

Javno priopćenje o pokretanju novog kolegija na Oxfordu stiže nekoliko tjedana nakon što je ovo sveučilište zasjelo na vrh svjetskih sveučilišta za 2016./2017. godinu po ljestvici Times Higher Education-a.

L.B./izvor: Times Higher Education
foto: Shutterstock

Još vijesti