Mojfaks.hr u Vijesti

Profesor iz pakla: na ispitu jede, telefonira, upada u riječ i ruši studente!

Jedna od najboljih studentica Pravnog fakulteta u Beogradu, koja ima prosjek 9,7 odlučila je progovoriti za „Blic”, a protiv profesora Olivera Antića kojeg je prijavila fakultetu i tužilaštvu. On naime uopće ne održava predavanja, ruši studente na ispitu bez razloga, a tokom ispitivanja jede, razgovara na telefon, prima posjete…

9. travnja 2014 16:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Katarina Pavlović je prvo prijavila fakultetu da Antić ne dolazi na ispite od sredine 2012., kada je imenovan za savjetnika predsjednika Srbije. Nakon te prijave rušio je Katarinu na ispitu „tako što joj nije dozvolio da završi i jednu rečenicu“. Ona je odmah zatim položila ispit pred komisijom fakulteta iz koje je Antić bio izuzet, na njen zahtjev.

“Očekujem da nadležni brzo reagiraju kako još neki student ne bi bio progonjen. Antić nikad nije držao predavanje, niti nas je ispitivao, a prima plaću za to. To znaju svi studenti i svi na fakultetu”, kaže Katarina.


Ona navodi da se Antić ponaša vrlo bahato prema studentima: “Kada se nekad i pojavi na ispitu, jede, razgovara telefonom, prima posjete...Ponaša se kao da mu nitko ništa ne može i svi ga se boje, očigledno i profesori, ali i dekan koji ništa ne poduzima. Strahujem da me i dalje Antić posredno ne progoni, s obzirom na to da sam jedina prijavila “javnu tajnu” da nije dolazio na fakultet."

Dekan Pravnog fakulteta profesor Sima Avramović demantira navode iz krivične prijave protiv Olivera Antića: “U tekstu „Studentica tužila Antića“ naveden je dio iz tužbe studentice K. P. da je profesor Antić pred dekanom Avramovićem rekao za nju da je „beznačajna, s obzirom na to kakvu on političku poziciju zauzima i da njena riječ ne znači ništa u odnosu na njegovu“. Budući da je spomenuta tvrdnja najdrastičnija neistina i pošto način na koji je iznesena ozbiljno narušava ugled i integritet profesora, pa i samog fakulteta, ne može se prešutjeti činjenica da rečenica koja se navodi kao ključna nikada nije izgovorena, niti je pred dekanom Antić izgovorio nešto slično.
 
Imate li i vi sličnih iskustava s domaćim profesorima?


L.B./izvor: blic.rs
foto: bg.ac.rs

Još vijesti