Mojfaks.hr u Vijesti

Profesoru sankcije zbog oralnog seksa među šišmišima

Kao da nije dovoljno naporno baviti se svim opscenostima spolnog života šišmiša, pa još zato treba pobrati kaznu akademskog vijeća časti.

20. svibnja 2010 13:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, Dr. Dylan Evans pokupio je sankcije jer je kolegici pokazao svoj rad o fenomenu oralnog seksa kod jedne vrste šišmiša. Ova ga je optužila za seksualno uznemiravanje.
 
Skandal na University Collegeu u Corku izbio je nakon što je u javnost isplivala peticija za potporu sankcioniranom profesoru Evansu. Potpisali su je mnogi uglednici i studenti u želji da mu se ukinu sankcije koje je dobio zbog optužbe za seksualno uznemiravanje kolegice. Ova ga je prijavila internom sudu časti nakon što joj je pokazao svoj rad naslovljen \'Felacio kod šišmiša vrste Cynopterus sphinx produžava vrijeme kopulacije\' objavljen u znanstvenom časopisu "Public Library of Science One".
 
Kolegica se osjetila seksualno uznemirenom, a pridodala je kako nije riječ o prvom ekscesu Dr. Evansa. Čovjek ju je jednom čak poljubio u oba obraza a tu i tamo je pohvalio njenu vanjštinu, navodi oštećena strana.
 
"Mogu živjeti sa sankcijama, ali ne mogu živjeti sa činjenicom da sam optužen za seksualno uznemiravanje. To ima ozbiljne posljedice na moju karijeru. Također me brine činjenica da se neka znanstvena istraživanja očito ne smiju podijeliti sa kolegama bez da se smatraju izazvanim. Loše se piše akademskim slobodama", kaže dr. Evans.
 
Profesor Steven Pinker s Harvarda proces je nazvao sramotnim i apsurdnim, a među potpisnicima peticije našlo se i ime razvikanog filozofa Daneila Dennetta, sa sveučilišta Tufts u Massachusettsu.



Autor: Krešimir Dujmović

Još vijesti