Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Profesoru sankcije zbog oralnog seksa među šišmišima

MojFaks | Vijesti, 20.05.2010.Profesoru sankcije zbog oralnog seksa među šišmišima

Kao da nije dovoljno naporno baviti se svim opscenostima spolnog života šišmiša, pa još zato treba pobrati kaznu akademskog vijeća časti.

Naime, Dr. Dylan Evans pokupio je sankcije jer je kolegici pokazao svoj rad o fenomenu oralnog seksa kod jedne vrste šišmiša. Ova ga je optužila za seksualno uznemiravanje.
 
Skandal na University Collegeu u Corku izbio je nakon što je u javnost isplivala peticija za potporu sankcioniranom profesoru Evansu. Potpisali su je mnogi uglednici i studenti u želji da mu se ukinu sankcije koje je dobio zbog optužbe za seksualno uznemiravanje kolegice. Ova ga je prijavila internom sudu časti nakon što joj je pokazao svoj rad naslovljen 'Felacio kod šišmiša vrste Cynopterus sphinx produžava vrijeme kopulacije' objavljen u znanstvenom časopisu "Public Library of Science One".
 
Kolegica se osjetila seksualno uznemirenom, a pridodala je kako nije riječ o prvom ekscesu Dr. Evansa. Čovjek ju je jednom čak poljubio u oba obraza a tu i tamo je pohvalio njenu vanjštinu, navodi oštećena strana.
 
"Mogu živjeti sa sankcijama, ali ne mogu živjeti sa činjenicom da sam optužen za seksualno uznemiravanje. To ima ozbiljne posljedice na moju karijeru. Također me brine činjenica da se neka znanstvena istraživanja očito ne smiju podijeliti sa kolegama bez da se smatraju izazvanim. Loše se piše akademskim slobodama", kaže dr. Evans.
 
Profesor Steven Pinker s Harvarda proces je nazvao sramotnim i apsurdnim, a među potpisnicima peticije našlo se i ime razvikanog filozofa Daneila Dennetta, sa sveučilišta Tufts u Massachusettsu.Autor: Krešimir Dujmović


šišmišoralni seksKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se