Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prvi tjedan na fakultetu – u emojijima

MojFaks | Vijesti, 24.09.2015.Prvi tjedan na fakultetu – u emojijima

Za sve one koji su spakirali svoje stvari, pozdravili se s roditeljima i drugim članovima obitelji, mahnuli im prije ulaska u automobil, autobus ili dom i koji se vesele započeti novo poglavlje u svome životu, možda ste malo nervozni od iščekivanja i zamišljanja kako će to biti – studirati.

Tko zna što je fakultet pripremio za vas? Ima li boljeg načina nego pomoću emojija pokušati dočarati što vas čeka u tom prvom tjednu ostatka vašeg života na fakultetu?

1. Dan preseljenjaVeliko je postignuće spakirati sve stvari u kutije i kutijice, ali još je veće unijeti ih u novi stan ili sobu u domu. Ne brini, možda ti ovaj prvi put pomažu roditelji ili prijatelji, ali ako nastaviš živjeti u domu ili na kampusu – upoznat ćeš dovoljno osoba koje ćeš moći maltretirati da ti pomažu kroz sve sljedeće godine.

Jednom kad svoje stvarčice uneseš u novi prostor, dozvoli si malo zabušavanja što se raspakiravanja tiče. Radije upoznaj susjede i popij s njima piće. Tako ćeš se uklopiti u društvo i psihološki se pripremiti za prvi tjedan predavanja.

2. Mjesec posvećen brucošimaOtkrit ćeš da je listopad posvećen brucošima. Od Sajma stipendija na kojem možeš pronjuškati što se nudi na tom području i maštariti o studiranju ili zapošljavanju u inozemstvu, deseti pa čak i početak jedanaestog mjeseca posvećeni su i održavanju tuluma dobrodošlice i brucošijada. Također je to vrijeme upisa u brojne nove klubove, škole stranih jezika, teretane...ma sve što poželiš! Iskoristi studentske popuste i angažiraj se u nekoliko aktivnosti nevezanih uz fakultet.

3. Prva predavanja i radni zadaciJednom kad završe dani dobrodošlice, partijanja i približe se rokovi predavanja seminara i polaganja ispita – nastupit će i trema, glavolom i besane noći. Tko bi rekao da su udžbenici i knjige tako skupi? Ako baš moraš, uvijek je bolje kupovati u antikvarijatima ili od starijih studenata koji su možda podcrtali ono najvažnije ili knjige ukrasili vlastitim biserima mudrosti.

S vremenom ćeš razviti najbolju metodu pisanja bilješki, razviti toleranciju na lošu cugu i kofein i shvatiti da je za preživljavanje rokova malo popodnevne sijeste od presudne važnosti. Mudrost dolazi s godinama, barem tako kažu.

L.B./izvor: Independent
foto: arhiva


brucošiprvi tjedan na fakultetuprva predavanjaemojijiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se