Mojfaks.hr u Vijesti

Recept za 'sexy kavu' koja snaži libido!

Ovi su se začini i suplementi prehrani koristili još u drevnim civilizacijama (poput majanske), a ako ih ne uklopite u svoju svakodnevnu prehranu – propustit ćete neke ozbiljno dobre pozitivne učinke u sferi seksualnog života.

1. rujna 2014 17:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Priznajte, uživate u svojoj jutarnjoj šalici kave. Zašto je ne učiniti još boljom? Probudite svoj libido ovim zapanjujuće jednostavnim receptom: šalica fine kave, maca, kakao i cimet (okej, za macu ćete se morati malkice potruditi) i to je to!

Evo što svaki od ovih sastojaka čini za tebe:

Maca (andski prah, peruanski korijen)

Ovaj su korijen poznavali drevni Asteci, a najčešće se melje u prah. Spada u adaptogene tvari, a potiče tvoje tijelo na stvaranje enzima koji su ti prijekopotrebni za hormonalnu ravnotežu i plodnost. Često se reklamira kao afrodizijak koji će pobuditi tvoju želju.

Kako

Sirovi kakao djeluje kao stimulans. Određene tvari iz kakaa ulaze u tvoju krv i potiču lučenje serotonina – hormona sreće. The Journal of Sexual Medicine objavio je studiju koja govori tome u prilog – žene koje su jele čokoladu na dnevnoj bazi postigle su bolje rezultate na Female Sexual Indexu – ljestvici koja mjeri seksualnu funkciju djevojaka i žena.

Cimet

Cimet potiče vitalnost i daje ti energiju, a pomoći će tvom tijelu nakon napornog dana. Ne moraš se uvijek osjećati kao iscijeđena krpa.

Med

Med može potpomoći tvoje performanse i izdržljivost, a dokazano je i da pojačava plodnost.

Kokosovo mlijeko

Mnoga su društva koristila kokosovo mlijeko kako bi na prirodan način balansirali hormone i pojačali seksualnu želju. Kokosovo mlijeko prepuno je zdravih masnoća i pružit će ti energiju za seks bez nezgodnog osjećaja manjka energije i iscrpljenosti (ispražnjenosti) nakon samog čina.

Ova kava kombinira sve ove super-namirnice u jednu bogatu i zavodljivu šalicu toplog napitka. Bit će vam potreban blender i otprilike 5 minuta vremena. Pokušajte je napraviti i popiti barem jednom tjedno, posebice ako imate dovoljno vremena za duuugo ispijanje i uživanje u njoj i vašem danu. Pružit će vam i prosječnu dozu kofeina, a dodati i taj poticaj iz drevnih namirnica koje potiču seksualnost.

 
Priprema 1 šalice:

2/3 šalice vruće nezaslađene kave
1 žlica sirovog (gorkog) kakaa
2 žlice kokosovog mlijeka
1 žlica meda
1/2 čajne žličice cimeta
1 čajna žličica maca praha

Kavu izlij u posudu srednje veličine. Dodaj kakao, kokosovo mlijeko, med i cimet. Izmiješaj ručnim blenderom dok ne dobiješ prozračnu, pjenušavu smjesu. Dodaj maca prah, kratko izblendaj i još jednom i posluži.

Uživajte!

L.B./izvor: Your Tango
foto: sxc.hu

Još vijesti