Mojfaks.hr u Vijesti

REDARI u menzama, dezinfekcija ruku i nogu: Nove, STROŽE mjere od danas u ovim studentskim restoranima

U skladu s najnovijim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, i osječki Studentski centar oglasio se priopćenjem na svojim mrežnim stranicama kako bi upoznao studente i posjetitelje s novim pravilima ponašanja u njihovim objektima.

16. listopada 2020 14:37
REDARI u menzama, dezinfekcija ruku i nogu: Nove, STROŽE mjere od danas u ovim studentskim restoranima

REDARI u menzama, dezinfekcija ruku i nogu: Nove, STROŽE mjere od danas u ovim studentskim restoranima Foto: MojFaks

Svi koji ulaze u objekte za prehranu Studentskog centra obvezni su nositi maske za lice ili medicinske maske dok stoje u redu i čekaju na posluživanje, i to na ispravan način, a smiju ih skinuti tek kad sjednu na svoja mjesta i konzumiraju hranu, piće ili napitke. Po završetku konzumacije ponovno su ih dužni staviti sve do izlaska iz objekta.

Redari u menzama, dezinfekcija ruku i nogu...


Kako bi se osiguralo poštivanje ovih mjera, u STUC-u će dežurati redari koji će se nalaziti u svim objektima i upozoravati studente na moguća kršenja mjera.

Iz STUC-a podsjećaju kako se obraća pozornost i na pridržavanje najviših higijenskih standarda, što znači dezinfekcijske barijere za noge na ulazu u svaki objekt, obveznu dezinfekciju ruku pri ulasku, ali i prije odabira jela koje će student konzumirati, nošenje zaštitnih maski od strane osoblja te poštivanje propisanog razmaka.

Nije se mijenjalo jedino radno vrijeme


U skladu s preporukama nadležnih službi, smanjen je broj stolova u restoranima STUC-a, što znači da će u svakom trenutku u objektu biti manji broj studenata nego ranije.

Jedino što je ostalo isto je radno vrijeme svih restorana i kantina koje se nije mijenjalo.

L.B./izvor: Osijek031
foto: Facebook@Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku

Još vijesti