Mojfaks.hr u Vijesti

Ovako izgledaju rokovi u brojkama: Uči se prosječno 5 sati dnevno, a uglavnom se očekuju trojke

Tijekom ispitnih rokova studenti uče k'o ludi i jedva imaju vremena za bilo što drugo. Navike učenja studenata ispitali su sami studenti u Zadru i došli do zanimljivih rezultata.

14. lipnja 2018 12:40
Ovako izgledaju rokovi u brojkama: Uči se prosječno 5 sati dnevno, a uglavnom se očekuju trojke

Ovako izgledaju rokovi u brojkama: Uči se prosječno 5 sati dnevno, a uglavnom se očekuju trojke Foto: MojFaks

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru proveo je zanimljivu anketu na temu navika učenja zadarskih studenata, piše e-zadar. Tri najčešća materijala za učenje su: skripta (95%), obavezna literatura (69%) i vlastite bilješke s nastave (62,8%).

35% studenata je pod izrazitim stresom. Samo 7% studenata ispiti ne zabrinjavaju. Skoro je jednak postotak studenata koji se znaju i ne znaju nositi sa stresom, prenosi e-zadar.

Izvor: Njuškalo.hr

33% studenata provodi pet i više sati učeći, a 7% uči do pola sata dnevno. 40% studenata piše 6 do 8 ispita. Malo manje od toga se nadaju i položiti. Polovina studenata želi solidnu četvorku, ali smatraju da će ipak većina ocjena biti trojka

...Ovako se NE uči: Navike koje vam zapravo odmažu tijekom učenja...


...Napisati ju sam ili učiti iz \'ostavštine\' prošle generacije? Studenti otkrili kako izgleda idealna skripta...


Što student ima više ispita, to se više smanjuje prosječna očekivana ocjena iz svih kolegija. Oni koji smatraju da će više ispita položiti ujedno provode više vremena učeći. Oni koji provode više vremena učeći su pod većim stresom, ali zato se i bolje znaju nositi s njime. Što je veći stres, manja je očekivana ocjena.

Izvor: Unsplash

Sretno svima na rokovima!

Ivana Petrić
izvor: e-zadar
foto: Pixabay

Još vijesti