Mojfaks.hr u Vijesti

Robna kuća dijeli diplome

Možete li zamisliti K-plus diplomu? U bližoj budućnosti možda nećete ni trebati. Vjerojatno najpoznatiji svjetski retailer, robna kuća Harrods iz Londona, pokrenula je dvogodišnji studij iz "umijeća prodavanja", nakon kojeg polaznici stječu akademsku titulu...

28. lipnja 2010 14:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon što je McDonalds prije dvije godine izveo sličnu edukativnu akrobaciju svojim internim faksom, stopama korporativnog prosvjećivanja krenula je i elitna robna kuća Harrods. Nude dvogodišnji studij pod nazivom \"art of selling\", doduše namijenjen isključivo zaposlenicima, nakon kojeg se stječe visoka stručna sprema i udjeljuje diploma.

Harrodsovi kolegiji pokrivaju područja iz psihologije, ljudskog ponašanja i poslovanja, a projekt je motiviran željom da osoblje napreduje u karijeri. Program je složen u suradnji sa sveučilištem Anglia Ruskin, a mogu se prijaviti svi koji rade na poslovima prodaje duže od dvije godine.

Inače, robnokućni brand je trenutno u procesu promjene vlasnika. Mohamed al Fayed ga prodaje kraljevskoj obitelji iz Katara za siću od milijardu i pol funti.

Da podsjetimo, pred dvije godine McDonalds je u suradnji za željezničkom kompanijom Network Rail i niskobudžetnom zrakoplovnom tvrtkom Flybe otvorio studij menadžmenta s priznatim diplomama.

Krešimir Dujmović

Još vijesti