Mojfaks.hr u Vijesti

Održana druga polufinalna večer Eurovizije: Roko Blažević nije se uspio plasirati u finale

Predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj, 64. Euroviziji po redu Roko Blažević, nije se uspio plasirati u finale, nakon što je u četvrtak navečer nastupio u drugoj polufinalnoj večeri u Tel Avivu.

17. svibnja 2019 12:15
Održana druga polufinalna večer Eurovizije: Roko Blažević nije se uspio plasirati u finale

Održana druga polufinalna večer Eurovizije: Roko Blažević nije se uspio plasirati u finale Foto: MojFaks

Pjevač se natjecao s pjesmom The Dream, a natjecao se protiv 18 drugih izvođača, među kojima se plasiralo u finale 10 najboljih: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta, prenosi Hina.

Finale će se održati u subotu, 18. svibnja, a osim finalista s četvrtka, u finalu će se natjecati i 10 finalista koji su se uspjeli plasirati na prvoj polufinalnoj večeri s utorka - Češka, Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Australija, Island, San Marino i Slovenija.



Roko Blažević izvodio je pjesmu The Dream autora Jacquesa Houdeka, Andree Čubrić i Charlija Mason, u sklopu ovogodišnje teme \'\'Dare to Dream\'\'. Natjecanje se ove godine održava u Tel Avivu, zahvljujući prošlogodišnjoj pobjednici Netti Barzilai s pjesmom Toy, prenosi Hina.

U finalu će, osim spomenutih finalista, u subotu nastupiti i Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska i Njemačka, države koje zbog velikog financijskog doprinosa radioteleviziji koja producira natjecanje imaju povlašteni status pa automatski ulaze u finale. Osim njih, u finalu će nastupiti i Izrael kao zemlja domaćin.



Paula Hađur
Izvor: Hina
Foto: Youtube screenshot



Još vijesti