Mojfaks.hr u Vijesti

Samo 1,5 posto studenata za suradnju Filozofskog i KBF-a

Dilema više nema, više od 70 posto ili dvije trećine studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu (FFZG) protivi se sklapanju ugovora između FFZG-a i Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) o zajedničkim dvopredmetnim studijima.

17. svibnja 2016 18:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pokazuju to rezultati istraživanja o mnijenju studenata što su ga proveli studenti predstavnici u vijećima Odsjeka FFZG-a, a koji zajedno sa Studentskim zborom čine Studentsko vijeće, objavljuje Lupiga.

To su dvije trećine koje su u potpunosti protiv sklapanja bilo kakvog ugovora o zajedničkim dvopredmetnim studijima između FFZG-a i KBF-a. Preostala trećina podijeljena je na zanemarivih 1,5 posto studenata koji na takvu suradnju pristaju i 23 posto onih koji bi na takav ugovor pristali kada bi se njime eksplicitno definirali određeni uvjeti takve suradnje.

...Student Filozofskog fakulteta: \'Dobio sam dva šamara uz pitanje zašto prosvjedujem protiv KBF-a\'...


Povod ovom istraživanju bila je izjava dekana Vlatka Previšića da nije poznato što o mogućoj suradnji s KBF-om misle studenti.

"Sad kada je, usprkos svim problemima na koje smo naišli u provođenju ankete, jasno što studenti misle, nadamo se kako će Uprava fakulteta to mišljenje i uvažiti. Predstavit ćemo rezultate istraživanja i na Vijećima Odsjeka gdje studenti imaju pravo glasa, a nadamo se kako će se glas studenata uzeti u obzir i na Vijeću FFZG-a. Vrhunska kvaliteta studija podrazumijeva dijalog Uprave i studenata i vjerujemo kako će se pokazati da FFZG jest bastion kritičke misli", kaže studentica Tea Radović koja je prezentirala rezultate istraživanja, spominjući kako na molbu dekanu da odobri anketiranje studenata na kolegijima nikada nije odgovorio.

...Uprava FFZG-a: studenti KBF-a moći će upisati samo studije odsjeka koji su prihvatili suradnju...



foto: HINA/Lupiga


...Burna rasprava u krcatoj dvorani D7: većina studenta protiv suradnje FFZG-a i KBF-a...


"Tehničku podršku u postavljanju metodologije i za obradu podataka imali smo na Odjelu sociologije, ne od cijelog Odjela već od pojedinih profesora i nastavnika. Uzorak je otprilike trećina studenata FFZG-a i taj uzorak je vrlo reprezentativan. Možemo ga usporediti s reprezentativnim uzorkom RH koji je tisuću ispitanika dok mi za otprilike 6.000 studenata na FFZG-u imamo preko 2.000 ispitanih. I dobili smo vrlo reprezentativne rezultate koji jasno kažu da se više od dvije trećine studenata FFZG-a bezuvjetno protive ugovorima“, kaže Majama Miličević, student antropologije i sociologije FFZG-a, no kako će se taj podatak odraziti na konačnu odluku Vijeća fakulteta ne može predviđati.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Lupiga
foto: arhiva

Još vijesti