Mojfaks.hr u Vijesti

Samo jednom se (studentski) živi: Stvari koje moraš napraviti prije diplome

Svaki student želi izvući maksimum iz svog studentskog iskustva i studentskog života. Samo ste jednom mladi i ludi, željni novih iskustava, otvoreni svijetu, željni dobrog provoda, znanja, ali i uspomena koje nikada nećete zaboraviti.

29. rujna 2015 15:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo što nikako ne bi trebao/la propustiti napraviti tijekom svog studija.

* Priušti si proputovanje po zemlji u kojoj živiš ili putovanje u neke egzotične krajeve s prijateljima. Jednako uzbudljivo može biti otkrivati vinske ceste kontinentalne Hrvatske kao i prašume Sumatre i Bornea.

dog

* Položi vozački ispit, ako već nisi. Sakupi barem jedan ovakav dokument ili potvrdu koja ti pokazuje da polagano stasaš i sazrijevaš u odraslu i odgovornu osobu.

* Postani vatreni navijač/ica studentskog sportskog tima (sport zapravo uopće nije bitan). Ako već ne pratiš studentski sport, onda posjeti neku veću utakmicu u gradu (hokej, nogomet, košarka...) i navijaj iz sveg glasa čak i ako uopće ne kužiš što se događa na terenu.

* Otputuj u neki drugi grad na koncert.

* Obavezno zapleši na barem jednom partyju ili popularnom plesnjaku u gradu. Vjeruj nam, više nikada nećeš biti toliko slobodan/na i neopterećen/a onime što će biti sutra, hoće li te netko vidjeti i plešeš li čudno ili najbolje na svijetu. Koga briga?



* Učlani se u neki klub koji te interesira (debatni, klub ljubitelja šaha, klub inovatora...) i provedi neko vrijeme uživajući u razgovoru o omiljenom hobiju, izradi maketa ili drugih stvari svojim rukama i slično.

* Pronađi honorarni posao ili priliku za stažiranje u nekoj kompaniji koja te zanima.

* Kušaj hranu koju nikad do tad nisi kušao/la. Ne mora nužno biti iz menze.

* Ostani budan/na cijelu noć, ali ne zbog učenja.



* Pomozi mlađim studentima. Savjetuj ih kako je to studirati, pomozi im da se snađu i zapali u njima žar za studiranjem i učenjem.

* Upusti se u razgovor s onim slavnim gostujućim predavačem koji puni najveće dvorane po cijelom svijetu.

* Vrišti iz sve snage jednom kad diplomiraš!

L.B./izvor: Odyssey Online
foto: Freeimages

Još vijesti