Mojfaks.hr u Vijesti

Seksi strana znanosti: 8 stvari koje će povećati vaš libido!

Svaki tjedan nova studija otkriva na koje načine možete povećati svoj libido, a mi smo odlučili zaokružiti priču s ovih 8 stvari.

23. listopada 2014 17:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako ste u potrazi za \'nečim novim\', ovo bi moglo pomoći!

#Gledanje dosadnih TV emisija
Suprotno očekivanjima, nedavno provedena studija pokazala je da se ljudi, koji imaju televizor u spavaćoj sobi, seksaju dva puta više od onih koji ga nemaju. Dio njih to može zahvaliti gledanju filmova za odrasle, ali čak 29% njih je \'navalilo\' na partnera zahvaljujući dosadnim TV emisijama. Pa ti reci nešto protiv Sulejmana!

#Dobivanje povišice
U studiji provedenoj u Grčkoj sudjelovalo je 6317 muškaraca i žena, a odgovarali su na pitanje o učestalosti seksualnih odnosa tijekom tjedna. Nakon toga su istraživači zavirili u njihov bankovni račun. Rezultati su pokazali da se ljudi, koji zarađuju 5% više od ostalih, seksaju 4 ili više puta tjedno. Valjda je lakše opustiti se i biti raspoložen za akciju kada znaš da imaš za struju i plin.

#Izostavljanje parfema i mirišljavih vodica za lice

Istraživanje provedeno u Britaniji pokazalo je da žene vole muškarce koji mirišu na benzin, boju, tintu iz printera i kožu. Zato dečki ne zaboravite natankati do kraja prije sljedećeg spoja! Muškarci pak s druge strane vole miris ruža, dječjeg losiona i pečene hrane. Da, pečene hrane!

#Crvena boja

Nije bila luda Julia Roberts kada je isfurala crvenu haljinu u filmu \'Zgodna žena\' – studija je otkrila da su žene u crvenim haljinama seksipilnije i privlačnije muškarcima.

#Crno vino

Ljubitelji bijelog vina, zamislite se – dokazano je da žene koje piju crveno vino imaju jače seksualne nagone. Nosi crveno, pij crveno!

#Čitanje
Doktorica Susan Kellogg, stručnjakinja na području seksologije, objasnila je da maštanje i fantaziranje povećava seksualne kemikalije kao dopamin u mozgu što dovodi po povećane želje za seksom. Potaknite mozak čitanjem knjiga!

#Gledanje slike svog partnera
Zvuči glupavo, ali je istina – barem ako je vjerovati znanstvenicima. Gledanjem slike svog partnera 30 ili više sekundi, u mozgu potičemo nastajanje dopamina te povećavamo želju za seksom.

#Znojenje

Htjele one to priznati ili ne, žene uzbuđuje miris muškog znoja te povećava razinu kortizola u njihovom mozgu. U prijevodu, spremne su za seks!

Foto: Photoexpress
Izvor: YourTango
I.N.


Još vijesti