Mojfaks.hr u Vijesti

Sinergija hrvatske industrije i znanosti: Sajam ideja 2014. na FKIT-u!

U srijedu 22. listopada 2014., u sklopu obilježavanja 95. obljetnice uspješnoga rada, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (FKIT), u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), organizira Sajam ideja 2014.: Sinergija hrvatske industrije i znanosti - Novim projektima do novih proizvoda, unaprjeđenja procesa i inovacija.

22. listopada 2014 16:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sajam će se održati u dvorani HGK, Nova cesta 3-7, Zagreb.

Namjera je Sajma povezivanje znanosti i gospodarstva upoznavanjem industrije sa suvremenim istraživanjima na Fakultetu, rješavanjem problema u industriji putem suradnje i projekata, prijavljivanjem zajedničkih projekata financiranih iz europskih fondova, razvojem novih vrijednosti: proizvoda, procesa… i uključivanjem studenata u tržište rada studentskom praksom i izradom diplomskih radova u industriji.

Svrha je Sajma ideja 2014. uspostavljanje kontakata između gospodarstvenika i znanstvenika FKIT-a, poticanje ciljanih znanstvenih istraživanja na Fakultetu, kreiranje ideja za suradnju u svrhu povećanja kompetitivnosti industrije, unaprjeđenje proizvodnje i razvoj proizvoda gospodarskih partnera koji će biti financirani iz europskih fondova i/ili domaćih izvora, opremanje laboratorija suvremenom opremom putem europskih projekta i potpisivanje projekata o suradnji na temelju zadanih tema iz industrije.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje, a program možete škicnuti ovdje.

L.B./izvor i foto: sajamideja.fkit

Još vijesti