Mojfaks.hr u Vijesti

Sjajan rezultat mladih informatičara: Osvojili zlato i dva srebra u Slovačkoj!

Na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Slovačkoj mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu i dvije srebrne medalje.

29. srpnja 2019 15:42
Sjajan rezultat mladih informatičara: Osvojili zlato i dva srebra u Slovačkoj!

Sjajan rezultat mladih informatičara: Osvojili zlato i dva srebra u Slovačkoj! Foto: MojFaks

Na međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja, izvijesti su iz Hrvatskog saveza informatičara.

Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Zlatnu medalju osvojio je Patrik Pavić, učenik prvog razreda. Srebrne medalje osvojili su Dorijan Lendvaj (učenik prvog razreda) i Krešimir Nežmah (učenik trećeg razreda). Učenik trećeg razreda Pavel Klisko nastup je završio bez medalje, ali na samoj granici s broncom, piše Zagreb.info.

Kroz dva dana natjecanja, takmičari rješavaju šest problemskih zadataka, u programskim jezicima  C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupao je tim od četiri učenika do 20 godina starosti i dva voditelja.

Ovogodišnja informatička olimpijada (CEOI 2019) održala se u Bratislavi od 23. do 29. srpnja i okupila natjecatelje iz 13 zemalja. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Josip Klepec i Stjepan Požgaj te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup i pripreme mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, a program se financira iz javnih potreba RH za tehničku kulturu, dok pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, piše Zagreb.info.

A.Z.
Izvor: Zagreb.info
Foto: Hrvatski savez informatičara


Još vijesti