Mojfaks.hr u Vijesti

Slijepa studentica novinarstva poručuje: 'Ako nešto želite, uspjet ćete!'

Ako se dovoljno trudite i usmjerite na svoj cilj, uspjet ćete u svemu što želite. Životni je to moto hrabre i optimistične Ines Pavić (21). Iako je slijepa, ova studentica i glazbenica ne odustaje od izazova. Uzorna je studentica druge godine novinarstva.

30. ožujka 2015 12:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

\'Studij novinarstva sam upisala jer sam oduvijek to željela, privlači me dinamičnost novinarske profesije\' otkrila je Ines za 24sata.

Prema njezinim riječima, zahvaljujući današnjoj tehnologiji školovanje je mnogo jednostavnije svima pa i osobama oštećena vida.

\'Teškoće s vidom mi ne predstavljaju prepreku na fakultetu jer su kolege i profesori susretljivi i puni razumijevanja\'.

Na pitanje imaju li u Hrvatskoj slijepe osobe iste mogućnosti obrazovanja kao i ostali, odgovara:

\'Mislim da je u Hrvatskoj kao i svagdje u svijetu, najviše ovisi o samoj osobi s teškoćama koliko želi i koliko će truda uložiti u samo školovanje. Naravno da je teže, ali nije nemoguće, a što se tiče fakulteta, mislim da imaju dovoljno senzibiliteta prema osobama s invaliditetom. Važno je i da osoba s invaliditetom izabere fakultet u skladu sa svojim mogućnostima. To je najvažnije.\'

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: 24sata
Foto: Screenshot
I.N.

Još vijesti