Mojfaks.hr u Vijesti

Sobarice u studentskim domovima

Ideja da vam jednom tjedno u sobu uleti sobarica u halterima, štiklama te vam u maniri cheerleadersice očisti sobu, kupaonicu i odnese smeće dok vi trljate krmeljave oči oko podneva, zvuči totalno nevjerojatno i prihvatljivo. Nekim studentima to je stvarnost...

8. srpnja 2010 12:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Par elitnijih koledža u Americi zadesio je val negodovanja jer su im ukinuli sobarice po studentskim domovima. Najviše buke po Facebooku proizveli su studoši sa sveučilišta George Washington u DC-ju, jer su im odjednom ukinuli servis. Razlog – sobe su bile toliko neuredne da žene jednostavno nisu mogle usisavati.

300.000 kuna školarine

Nama će se to možda činiti kao razmaženo zanovijetanje, no činjenica je da svaki je od studenata koji se nalazi na kampusu platio oko 300.000 kuna školarine. Khm… za to svoticu je pravo čudo da nemaju i servis striptiza, noćni frižider s kolekcijama viskija i vinski podrum u svakoj od soba. No, da... odsada će ekipa morati sama pospremati sobe i čistiti kupaonice.

No, washingtonsko sveučilište nije izuzetak. Sobarice su više manje regularna pojava na još nekoliko boljih kampusa po Americi, a negdje ih ukidaju ne samo zbog katastrofalnog stanja po sobama, nego i zbog recesije. U Rose-Hulman institutu za tehnologiju u Indiani, žene su čak i mijenjale posteljinu, iznosile smeće i mnogima je fenomen sobarica totalni imperativ studentskih domova. Pogotovo nakon što pročitate izjave tipa kako su se mnoge od njih sprijateljile sa studentima i stvorile duboke odnose.

Prljave aluzije postrani, istina je da su mnogi primjerci zlatne mladeži upisali određeni fakultet iz isključivog razloga što je život na kampusu na visokoj razini i što će netko pospremati iza njihovih svinjarija. Sami to priznaju. Trebalo bi ih poslati kod nas na Lašćinu ili Šaru na ekspresno rekalibriranje kriterija.

Krešimir Dujmović

Pročitajte još...

Student servis? – Evo što bi trebao biti!
Kineski studenti mešetare na burzi, a što ti radiš?
Faks radi svoju iPhone aplikaciju
Najprofitabilniji studentski smjerovi

Još vijesti