Mojfaks.hr u Vijesti

SPOCK ponovo bira najbolje studentske startupe: Četiri nova tima u drugoj generaciji

Prvi krug prijava zabilježio je 30% veći interes u odnosu na prvu generaciju, a svi timovi odabrani za drugi krug pokazali su visoku motiviranost za rad na svojim startupima.

24. srpnja 2017 13:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U lipnju su ispratili Angler, GuitarFriend, Juvo – Home Friend i SAN, prve SPOCK timove iz FER-ovog startup inkubatora, nakon čega je slijedila ocjena prijava novih timova, odabir timova za drugi krug selekcije, prezentacije i intervjui te najteži dio – konačni odabir timova za drugu generaciju.

Četiri tima koja su odabrana za drugu generaciju SPOCK inkubacijskog programa sastavljena su većinom od studenata sa Sveučilišta u Zagrebu: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Ekonomskog fakulteta te s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Njihovi proizvodi pokrivaju niz područja od medicine, financija, hackathona do sustava za razmjenu podataka.

U ponedjeljak, 17. srpnja organizirano je druženje s Upravom FER-a, s timovima su potpisani ugovori te je svakom timu dodijeljen koordinator.

Timovi su se već smjestili prostor na FER-u koji je posebno osiguran za njih i pred njima je deset mjeseci rada na razvoju proizvoda, radionice, natjecanja, predavanja i ponešto zabave.

Upoznajte četiri nova tima primljena u SPOCK:

Hacksplosm



 
– online rješenje za izvođenje AI natjecanja, cilj mu je pružiti programerima pravo hackathon iskustvo iz udobnosti doma te poduzećima predstaviti najbolje programere spremne za rad,

Melanoma Check



– osobama koje žele trenutnu provjeru madeža temeljem jedne slike madeža procjenjuje vjerojatnost njegove zloćudnosti i preporučuje odlazak doktoru u svrhu prevencije raka kože,
 
PicUp



– aplikacija za jednostavno spremanje, dijeljenja i organizaciju fotografija prema događajima kojima su prisustvovali,

Sumirra



– osobni financijski asistent za studente koji prati prihod preko studentskog ugovora i pazi na porezne pragove.

PR tekst

Još vijesti