Mojfaks.hr u Vijesti

Stereotipi: Tipovi profesora koje ima svaki fakultet

Za vrijeme studiranja naići ćete na nekoliko tipova profesora. Neke profesore ćete voljeti, a neke nećete podnositi. O nekima niti nećete imati mišljenje. No, bez profesora studentski život ne bi bio ono što jest. Donosimo nekoliko zanimljivih tipova profesora koje možemo naći na svakom fakultetu.

11. prosinca 2014 16:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gledali ste vjerojatno neke filmove u kojima se pojavljuju smiješni fakultetski profesori i vjerujemo da niste mogli suzdržati smijeh jer ste se prisjetili vlastitih profesora. Iako se mnogi profesori na ekranu temelje na stereotipima, pojedini su ipak inspirirani stvarnošću. Koliko god mi generalizirali, velika je vjerojatnost da ćemo naići na profesora koji posjeduje jednu ili dvije dolje navedene karakteristike.

\'Ne gasi se\' profesor

Vjerujemo da cijenite znanje koje posjeduje profesor, no mora li baš danas ispredavati cijelo gradivo. Ionako ne vrijedi zapisivati ono što govori jer stignete napisati svaku petu riječ.



Powerpoint manijak
Čestitamo, znate čitati sa slidea. Zapitaju li se studenti ponekad čemu toliko teksta na prezentaciji? Najbolje da vas profesor poštedi predavanja i pošalje prezentaciju na mail.





Jako zauzet profesor
Vjerujemo da imate profesora kojeg više viđate na televiziji, nego na predavanju.



Nadobudan profesor
Ovaj profesor je vjerojatno stariji od vas par godina i nedavno je diplomirao. Međutim, njegov entuzijazam nadilazi sva očekivanja.



Samopromotor
Ovaj tip profesora voli se hvalisati svojim dostignućima. Nerijetko pljuje po određenim autorima i uvijek nameće svoje knjige kao obaveznu literaturu. K tome, još traži da svatko ima original knjigu, ne printanu.



Humorističan profesor
Ovo je najbolji tip profesora na faksu. Zanimljiv je, humorističan i ono najbitnije - on će vas zapravo nečemu i naučiti.



Zgodni profesor

Na prvu ste pomislili kako će ovaj kolegij biti \'piece of cake\'. Međutim, osim što je sexy, jako je zahtjevan. Jedno je sigurno: kod ovakvog profesora cure neće nikada zaspati. A ima li bolje motivacije za učenje?



Zastrašujuć profesor

Kod ovog profesora je prolaznost 10%. Više od pola studenata pada i dalje ne znaju gdje su pogriješili. Da stvar bude gora, ovaj tip profesora nikada nije zadovoljan odgovorom. Pitamo se odakle ti profesori izvlače pitanja i zašto otežavaju studentima život?




I.Č./Izvor/foto: Buzzfeed.com

Još vijesti