Mojfaks.hr u Vijesti

Štipkanje i buljenje u klubovima – ‘bajni’ noćni život studentica

Četvrtima djevojaka požalila se na seksualno zlostavljanje koje postaje sve učestalije prilikom izlazaka, a trećina djevojaka požalila se na neželjenu pažnju (čitaj: buljenje i štipkanje) pijanih pervertita.

16. rujna 2014 13:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Većini djevojaka izlazak u kafiće i klubove znači samo jedno – izbjegavanje ljepljivih prstića i buljavih očiju pervertita čiji se apetiti samo pojačaju sa svakom novom čašicom pića. Glupi uleti također se ubrajaju u ovu kategoriju seksualnog zlostavljanja bez kojega teško da će proći tipični izlazak.

Istraživanje je pokazalo da četvrtina djevojaka svaki put trpi rafalnu paljbu neprimjerenih seksualnih komentara kad izađe van, a trećina se bori sa neželjenom fizičkom pažnjom i dodirivanjem. Od onih koje su iskusile divote neželjenih komentara ili akcija, 69% je zgađeno takvim uletima, 56% bijesno, a 39% djevojaka je prestrašeno.

Ceri, studentica Engleskog jezika i književnosti na Canterburyju, kaže da se gotovo svaka djevojka mora boriti sa nedoličnim ‘pipkanjem i štipkanjem’ u klubovima. Komentirala je postotak dobiven istraživanjem: “27%? To bi trebalo biti 97%! Odlazak u klubove može biti zbilja zastrašujuć ako si single jer frajeri podrazumijevaju da si slobodna, a to im daje dopuštenje za gnjavljenje.

Becca, studentica Ekonomije i međunardonog razvoja iz Sussexa, dodala je: “Frajeri se najčešće ponašaju kao da su žene u klubovima samo dodatak cjenicima i mogu se poslužiti čime god požele.

Emma, studentica psihologije s Plymoutha, rekla je: “Išlo mi je na živce pitanje zašto sam izašla bez dečka, ako da smijem izlaziti samo ako sam sama ili želim prevariti partnera.

Hannah, studentica Engleskog s Keela, objašnjava kad neželjena pažnja postane fizičko nasilje: “Kad smo bile vani neki dečko nam je prišao i uhvatio me za grudi odostraga, naravno da je bio veći i snažniji od mene pa ga se nisam mogla odmah otarasiti.

Bethan, studentica Ponašanja i dobrobiti životinja s Harper Adamsa, izjavila je: “Mislim da smo to počele uzimati zdravo za gotovo, kao da je u redu da nas neki tip pipka i ispituje želimo li se dobro provesti noćas.

Philippa s Manchester Met-a imala je i bliži susret koji nije završio samo na govorkanju: “Dečki su mi se znali unositi u lice i prijetiti mi, a nekoliko su me puta i udarili jer nisam odgovarala na njihovu ‘ pažnju’. Najčešće bi mi se unosili u lice i urlali da sam drolja kad bi ih odbila, a poručili bi mi i da se ne oblači kao drolja ako ne želim da me pipkaju.

Jeste li i vi imale sličnih problema u klubovima?

L.B./izvor: The Tab
foto: sxc.hu

Još vijesti