Mojfaks.hr u Vijesti

Gdje je zapelo? Ovaj dalmatinski grad treba dobiti studentski dom, a gradnja kasni

Početak radova na studentskom domu u Šibeniku trebao je početi u listopadu prošle godine. No, gradnja ipak počinje s ljetom.

22. veljače 2019 10:25
Gdje je zapelo? Ovaj dalmatinski grad treba dobiti studentski dom, a gradnja kasni

Gdje je zapelo? Ovaj dalmatinski grad treba dobiti studentski dom, a gradnja kasni Foto: MojFaks

Iako je početak radova na 85 milijuna vrijednom Studentskom domu Palacin bio najavljen za listopad prošle godine, rok je prolongiran zbog izdavanja građevinske i lokacijske dozvole. Kako doznaje portal Šibenik.in, u Studentskom centru Šibenik, natječaj za izvođača radova trebao bi biti raspisan u ožujku, a radovi na najvećem infrastrukturnom projektu Šibenika trebali bi krenuti na ljeto.

"Što se tiče kašnjenja, ovo su mala odstupanja s obzirom na zahtjevnost projekta. Na rokove izdavanja prostorno planske dokumentacije nismo mogli utjecati. U stalnoj smo komunikaciji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) koja do sada nije imala nikakvih primjedbi u vezi dinamike provedbe projekta i prihvatila je sva kašnjenja kao opravdana.", kazala je za Šibenik.in Darija Šare, glasnogovornica i članica projektnog tima Palacin.

Šibenik bi domom Palacin trebao riješiti problem studentskog smještaja... izvor: Pixabay

Iz projektnog tima ističu kako Veleučilište u Šibeniku na vrijeme i uredno dostavlja sve zahtjeve za nadoknadu sredstava i odgovarajuća izvješća o napretku projekta te ističe da do sada nije bilo nikakvih primjedbi i financijskih korekcija izrečenih od strane SAFU-a. Škare pojašnjava da su trenutno u fazi pripreme javne nabave za izvođenje radova te dodaje da je to prilično zahtjevan zadatak koji traži potpunu kontrolu izvedbene dokumentacije prije objave.

Natječaj za izvođača radova na velikom EU projektu vrijednom 85 356 107,55 kuna čiji je nositelj Veleučilište u Šibeniku, a partner Studentski centar Šibenik koji će po završetku izgradnje, Studentskim domom Palacin i upravljati, trebao bi biti objavljen tijekom ožujka. Škare kaže da će radovi vjerojatno početi tijekom ljeta 2019. Prema prvotnom planu najveći infrastrukturni projekt u Šibensko-kninskoj županiji trebao je biti gotov do početka 2020. godine. Rok za završetak radova je 18 mjeseci, pa ako radovi krenu ovo ljeto, Palacin bi trebao biti gotov na proljeće 2021. godine.

Izvor: vus.hr

Inače, prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7 863,38 metara kvadratnih izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba, restoranom sa sto sjedećih mjesta, učionicom, knjižarom i dnevnim boravkom. Palacin bi napokon trebao riješiti problem studentskog smještaja u Šibeniku.

autor: MojFaks
izvor: Šibenik.in
foto: Pixabay

Još vijesti