Mojfaks.hr u Vijesti

Što je novo u kinima? Zatišje pred buru blockbustera...

Fenomen zatišja pred velike događaje ili elementarne nepogode nije neobičan u prirodi oko nas. U džungli filmske industrije i prateće kino-distribucije možda se događa slična stvar.

4. veljače 2014 14:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Još smo prošli tjedan kukali da je novih naslova s "mojo" liste Box Office-a sve manje, a ovog tjedna dogodilo se i neminovno – prvih deset mjesta po kriteriju vikend zarade su ili veterani koji već neko vrijeme šetuckaju gore-dolje po toj listi ili su noviteti koji kod nas ne igraju u kinima.

Da bismo ipak ispoštovali tradiciju, donosimo kratak pregled filmova koji su ovog vikenda zaradili pokoji novčić – dolarčić.
Na prvom mjestu nalazi se naslov “Ride Along” sa vikend zaradom od 12 milijuna dolara, zatim veteran “Snježno kraljevstvo” koji umjesto da s vremenom pada niže – odlazi opet u visine drugog mjesta sa skromnih 9 milijuna. Nakon Snježnog kraljevstva na treće se mjesto ugnijezdio naslov “That Awkward Moment” sa zaradom od skoro 9 milijuna. Nakon njega gledali su se animirani film “Nut Job” i “Lone Survivor”, a svaki je zaradio oko 7 milijuna.


Krimić “Jack Ryan” zaradio je malo iznad 5 milijuna i time zaradio 6. poziciju, a odmah nakon njega smjestio se “Labor Day” sa sličnom zaradom.


Osmo, deveto i zadnje mjesto pripalo je filmovima “Američki varalice”, “Ja, Frankenstein” i “Vuk s Wall Streeta”.

Možda je ovo zatišje pred buru filmova koji nam stižu za koji mjesec? Jedini blockbuster koji se reklamirao u oglasnom prostoru za vrijeme trajanja Superbowl-a bio je novi dio filmova o Transformerima – “Transformeri: Doba izumiranja”. Obzirom da znamo koliko košta oglasni prostor tokom trajanja ovog “all-american” spektakla, za očekivati je da će i ovaj dio priče o Transformerima biti jednako “nabrijan” uz još impresivnije transformacije, još napetiju radnju i još atraktivnije svemoćne jurilice poput Lamborghinija, Bugattija, Corvette... 



L.B.

Još vijesti