Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Poznato je tko je ostvario pravo na jednokrevetne sobe

Objavljeno 19.09.2019. u Vijesti

Gotovo tri tjedna nakon završetka prijava, Studentski centar u Zagrebu objavio je popis svih studenata koji su ostvarili pravo na jednokrevetnu sobu, a takvih studenata je ove godine 90.

Ove godine 20 posto više mjesta na fakultetima, pogledajte koji su najpoželjniji fakulteti s jesenskog roka

Objavljeno 18.09.2019. u Vijesti

Konačne rezultate državnih matura čekalo je gotovo osam tisuća maturanata do ovoga utorka, kada su objavljene i službene statistike. Upisnih mjesta još je na ljetnom roku ostalo 16.462, ali od njih 7.924, na fakultet se uspjelo upisati 5.211 srednjoškolaca.

Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Jedna osječka župa nedaleko od kampusa odlučila je svoje slobodne sobe iskoristiti u dobre svrhe i iznajmljivati ih studentima, što su i objavili na svojoj Facebook stranici. Post je u desetak dana komentiralo 110 korisnika Facebooka, a u žustru raspravu koja se povela oko preduvjeta koje studenti moraju ispuniti uključio se i sam župnik.

Plaće programera u godini dana porasle za 16 posto, pogledajte gdje mladi developeri najviše zarađuju

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Tomislav Grubišić, CEO dvaju hrvatskih tvrtki Bornfight i Mediatoolkit, objavio je drugu po redu analizu plaća programera u Hrvatskoj te utvrdio kako se u godini dana povećala za otprilike 1500 kuna.

Zagrebačka sveučilišta na vrhu Europe: Osvojili čak 19 medalja!

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Studentske sportske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu natjecale su se ovo ljeto na europskim studentskim prvenstvima i u konkurenciji od 576 sveučilišta osvojile najviše medalja od svih – čak 19!

Profesori Filozofskog oštro osudili izjavu Predsjednice: 'Takav stav prema studiju povijesti odraz je šireg društva prema humanističkom obrazovanju'

Objavljeno 16.09.2019. u Vijesti

Povodom prvog dana školske godine, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošloga je ponedjeljka posjetila dvije sesvetske škole, gdje je održala govor u kojem se osvrnula i na tržište rada te poručila srednjoškolcima poruku, koju je oštro osudilo čak 16 nastavnika Odsjeka za povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Nemaš novca za studij? Na Filozofskom faksu možeš 'odraditi' školarinu!

Objavljeno 16.09.2019. u Vijesti

I ove godine dolazi odlična vijest sa zagrebačkog Filozofskog. Naime, studenti koji nemaju novca za studij, imaju mogućnost prijaviti se na Natječaj za odrađivanje školarine.

Dobre vijesti za hrvatske studente u Velikoj Britaniji!

Objavljeno 13.09.2019. u Vijesti

Strani studenti u Velikoj Britaniji nakon što diplomiraju, sada će moći ostati dvije godine i tražiti posao, dok je prije propisani rok bio četiri mjeseca.

THE objavio novu listu najboljih: Zagrebačko Sveučilište ni među top 1000

Objavljeno 13.09.2019. u Vijesti

Jedno od najpriznatijih rankiranja Sveučilišta na svijetu, Times Higher Education (THE), i ove je godine objavio svoj popis najboljih Sveučilišta na svijetu (World University . I dok je prema Šangajskoj listi zagrebačko unutar top 500 Sveučilišta, na THE listi nije niti unutar tisuću najboljih, dok je splitsko Sveučilište ostalo relativno isto.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se