Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Tjestenina, grah i studentska glad

Objavljeno 04.06.2010. u Vijesti

Stjecanje znanja se odlično sljubljuje s istjecanjem para. Za tu gurmansku kombinaciju znaju svi koji su ikada stajali u redu za pizzu na Savi. No što reći na zapanjujuću statistiku da praktički četvrtina australskih studenata živi na rubu gladi?

Pokrenuto istraživanje Eurostudent o kvaliteti studentskog života u Hrvatskoj

Objavljeno 02.06.2010. u Vijesti

Eurostudent je istraživanje o kvaliteti studentskog života koje se provodi u 27 europskih zemalja, a Hrvatska se ove godine po prvi puta uključuje u ovo istraživanje.

Gubi diplomu zbog dating sajta?

Objavljeno 01.06.2010. u Vijesti

Takve muke muče posljednjih par dana Richa Martella sa University College Londona. Tip je na sveučilišnom webu pokrenuo portal za studentsko upucavanje i izlaske i sada mu prijete najozbiljnije sankcije.

'Generacija Ja' – samoljubivi studenti

Objavljeno 31.05.2010. u Vijesti

Akademska mladež provodio neusporedivo više vremena u četiri oka sa svojim egom, nego je to ikada činila u povijesti. Narcisi, egocentrici, individualisti s minimum empatije – otprilike glasi CV nove generacije vlasnika indeksa...

Kazna za psovku na faksu - 250 kuna!

Objavljeno 28.05.2010. u Vijesti

Fakat nije po bontonu koristiti se žargonom koji kreativno aludira na pse, majke i kopulaciju, ali postoje faksevi gdje nemaju vremena za pedagoška savjetovanja. Za psovku plaćate kaznu od 100 do 250 kuna.

Koja ti korist od faksa?

Objavljeno 27.05.2010. u Vijesti

Ili drugim riječima, zašto se Sveučilišta, kao što to vrijedi za biznis, ne mjere po učinkovitosti? Vjerojatno je romantično studirati komparativnu književnost i povijest umjetnosti, no osim što ćeš na temelju indeksa zašprehat par konfuznih brucošica, score na tržištu rada biti će ti bolno mizeran.

Twitter kao akademsko pomagalo

Objavljeno 26.05.2010. u Vijesti

Na nekoliko Sveučilišta u svijetu profesori eksperimentiraju s Twitterom kao načinom postavljanja pitanja za vrijeme predavanja. Rezultati su podijeljeni. Stvar je istodobno koliko efikasna toliko i kaotična...

Kopanje nosa i održavanje higijene na predavanjima

Objavljeno 25.05.2010. u Vijesti

Znamo da su mnogi kolegiji zapravo dvosatna isprika za šminkanje, kopanje nosa, češanje jaja, barenje pod klupom ili kartanje bele. No, ima i ekstremnijih akademskih disciplina tipa šišanje nosnih dlaka ili provlačenje zubnog konca...

Studenti u selekciji Cannesa

Objavljeno 24.05.2010. u Vijesti

Nešto sretnija priča s Harvarda od one koja se ovih dana povlači po medijima o tipu koji je lažirao ocjene, referencije i biografiju ne bi li upao na prestižno Sveučilište. Andrew Wesman snimio je film od 21 minute i obreo se na crvenom tepihu u Francuskoj...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se