Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

10 milijuna Kineza na prijemnom ispitu

Objavljeno 10.06.2010. u Vijesti

Zemlja riže i plagijata je na nogama. 10 milijuna studenata u 3 dana polaže gaokao – klasifikacijski ispit za upad na fakultete. Zaustavlja se promet, zatvaraju se internet kafići, prodavači hi-tech opreme za varanje odlaze na robiju...

Zatvara se zadnji studenski šank na Oxfordu

Objavljeno 09.06.2010. u Vijesti

Generacija metuzalema još se dobro sjeća legendarne 'Rupe' na zagrebačkom Filozofskom, gdje se točila rakija i održavale pjesničke večeri. Ekipa je rastjerana krajem devedesetih, baš kao što sada dešava i sa zadnjim oxfordskim klubom cugera...

Seks na eks u studentskim domovima

Objavljeno 08.06.2010. u Vijesti

Sex, drugs & rock'n'roll je možda nekada bila parola zvjezdolikih tipova sa stagea, no 21. stoljeće ju je smjestilo u studentske domove. Da sažmemo, jeste li se za vrijeme studija češće zaljubili ili poševili?

Mala škola varanja na ispitima

Objavljeno 07.06.2010. u Vijesti

Znanje je moć. Pogotovo u domeni varanja, muljanja, prepisivanja i inih tehnika kojima studenti nadomještaju manjak druženja s kolegijem. Evo kratka katalogizacija ilegalnih ideja o kojima nikada nismo ništa napisali, a vi ih nikada niste pročitali.

Tjestenina, grah i studentska glad

Objavljeno 04.06.2010. u Vijesti

Stjecanje znanja se odlično sljubljuje s istjecanjem para. Za tu gurmansku kombinaciju znaju svi koji su ikada stajali u redu za pizzu na Savi. No što reći na zapanjujuću statistiku da praktički četvrtina australskih studenata živi na rubu gladi?

Pokrenuto istraživanje Eurostudent o kvaliteti studentskog života u Hrvatskoj

Objavljeno 02.06.2010. u Vijesti

Eurostudent je istraživanje o kvaliteti studentskog života koje se provodi u 27 europskih zemalja, a Hrvatska se ove godine po prvi puta uključuje u ovo istraživanje.

Gubi diplomu zbog dating sajta?

Objavljeno 01.06.2010. u Vijesti

Takve muke muče posljednjih par dana Richa Martella sa University College Londona. Tip je na sveučilišnom webu pokrenuo portal za studentsko upucavanje i izlaske i sada mu prijete najozbiljnije sankcije.

'Generacija Ja' – samoljubivi studenti

Objavljeno 31.05.2010. u Vijesti

Akademska mladež provodio neusporedivo više vremena u četiri oka sa svojim egom, nego je to ikada činila u povijesti. Narcisi, egocentrici, individualisti s minimum empatije – otprilike glasi CV nove generacije vlasnika indeksa...

Kazna za psovku na faksu - 250 kuna!

Objavljeno 28.05.2010. u Vijesti

Fakat nije po bontonu koristiti se žargonom koji kreativno aludira na pse, majke i kopulaciju, ali postoje faksevi gdje nemaju vremena za pedagoška savjetovanja. Za psovku plaćate kaznu od 100 do 250 kuna.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se