Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Nezadovoljni riječki studenti najavili prosvjed – "Studenti nisu lutke i neće se dati manipulirati obećanjima SC-a!"

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci će, zajedno sa studentima, sljedeći petak u 11.55 sati prosvjedovati ispred Studentskog Centra – Paviljon 4.

Jedno hrvatsko sveučilište najesen otvara novu menzu: Objekt udaljen svega pedesetak metara od nastavne zgrade!

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Tri tjedna prije početka nove akademske godine 2019./2020., Sveučilište Sjever u Koprivnici svečano će otvoriti vrata svoje nove menze.

Studenti, nikad nije kasno! Jasminka ima 75 godina, a dogodine planira diplomirati

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Reporter emisije 'Provjereno' Mato Barišić proveo je dan s Jasminkom, 75-godišnjom studenticom Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu. Iako svojim kolegama iz studentskih klupa može biti baka, prolazi iste brige kao i oni, trči na predavanja i strepi na ispitima, a njezin je indeks pun izvrsnih ocjena.

Poznat datum pisanja mature iz Hrvatskog jezika za studente iz inozemstva

Objavljeno 06.06.2019. u Vijesti

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje objavio je u četvrtak da će se matura iz Hrvatskog jezika B2 za studente iz inozemstva održati 9. srpnja u 9 sati.

Objavljena promjena Pravilnika o ostvarivanju prava na studentski dom: Zakinut će izvrsne studente i maturante za 100 bodova

Objavljeno 06.06.2019. u Vijesti

Nacrt prijedloga novog Pravilnika objavljen je prije nekoliko dana, ali se nije drastično mijenjao. Umjesto uvjeta koji su prijašnjih godina bili sporni za mnoge studente koji se prijavljuju, Ministarstvo je odlučilo promijeniti neke druge uvjete i tako uskratiti dobitnike Rektorove nagrade, kao i izvrsne maturante za 100 bodova, koje su prijašnjih godina dobivali.

Škole postupno gase ovaj program: "Ako ja u Zagrebu ne uspijem upisati deset zidara, tko onda može?"

Objavljeno 05.06.2019. u Vijesti

Unatoč ekstremnoj potražnji poslodavaca, zidara u Hrvatskoj je sve manje. Ministarstvo obrazovanja lani je planiralo upisati 120 učenika, od kojih se uspjelo upisati 36 među kojima je šestero učenika s teškoćama, piše Jutarnji list.

Knjižnice grada Zagreba uvele novost za svoje korisnike: Pogledajte koju!

Objavljeno 31.05.2019. u Vijesti

Knjižnice grada Zagreba od petka će omogućiti svojim članovima i posudbu e-knjiga preko aplikacije Zaki book, koja će biti dostupna korisnicima Andoid i IOS sustava!

Na Tehničkom fakultetu u Puli od jeseni novi studijski smjer

Objavljeno 30.05.2019. u Vijesti

U Puli je na Tehničkom fakultetu bilo moguće studirati strojarstvo, a od naredne jeseni Odjel za tehničke studije biće bogatiji za smjer računarstva. Na ta dva smjera predviđen je upis 80 studenata, 45 redovnih, 30 izvanrednih i pet stranaca.

Gazirano i osvježavajuće, a prirodno do bola. Je li to moguće?

Objavljeno 30.05.2019. u Vijesti

Na hrvatskom tržištu pojavilo se nešto skroz novo – Natural AF. Radi se o blago gaziranom bezalkoholnom piću od 100% prirodnih sastojaka – bez umjetih aroma, bojila i sladila, ali i bez konzervansa!Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se