Mojfaks.hr u Vijesti

Student izbačen s engelskog zbog eseja 'Hot for Teacher'

Joe Corlett ima 56 godina i pohađa Sveučilište Oakland na kojem je, između ostalog, upisao i engelski. Međutim, nakon što je napisao esej 'Hot for Teacher' izbačen je s nastave engleskog jezika te najavljuje kako bi cijeli slučaj mogao završiti na sudu.

16. veljače 2012 11:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Napisao provokativan esej o svojoj mentorici

Student priznaje da njegov esej, napisan u sklopu nastave engleskog, a pod programom \'naprednog kritičkog pisanja\', ima određene seksualne aluzije prema mentoirici, profesorici engelskog, koja vodi nastavu. Naslov je, pak uzeo iz pjesme Van Halena iz 1984. godine u kojoj se također govori o maštanju učenika o svojoj učiteljici.



U svom eseju je, između ostalog napisao: \'Ona ulazi i ja shvaćam da nikada ništa neću naučiti. Visoka, plava, suknja, visoke pete, nalakirani dugački nokti, pametna, artikulirana, nasmiješena.  Gotov sam, ali ostat ću. Tražim nešto neatraktivno na njoj. Za sada nemam sreće.\'

Student ističe kako je profesoricu pitao ima li kakvih ograničenja priliom pisanja eseja te smije li koristit dnevničku formu, a ona mu je rekla da nema ograničenja i da je sve dopušteno.

Uz to što mu je zabranjen odlazak na nastavu engleskog, studentu je ravnateljstvo sveučilišta zabranilo i odlazak na proljetni, ljetni i jesenski kampus te mu je dopušteno da nastavu prati putem interneta.

Corlett je unajmio i odvjetnika te je dobio i pomoć od Fonda za individualna prava u edukaciji.

Njegov je odvjetnik zaključio:
\'Očito ima divlju seksualnu maštu, ali to nikome ne čini zlo.\'

N.LJ.J.



Još vijesti