Mojfaks.hr u Vijesti

Student izgradio kuću: 'Ne želim ulaziti u dugove zbog unajmljivanja stana'

Joel Weber izjavio je da želi smanjiti dugovanja zbog studiranja na maksimum pa zbog toga živi u malenoj kući od 13,5 kvadrata koju je sam napravio. Na taj način izbjegao je plaćanje skupih najmova stanova u Austinu u Texasu.

3. srpnja 2015 12:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Želio sam vlastiti dom", izjavio je Weber za ABC News. "Želio sam nešto povoljno kako se ne bih morao zaduživati tijekom studija, ali i kako bih nešto vratio svojoj zajednici – nisam želio unajmljivati stan jer od plaćanja rente ne bih ništa dobio natrag."

Weber studira na Sveučilištu Texas u Austinu, a kaže da troškovi unajmljivanja stana blizu njegovog fakulteta mogu iznositi i do 800 dolara mjesečno. Kako bi se što manje zadužio tijekom studiranja, 25-godišnjak je prošle godine odlučio izgraditi vlastitu kuću da se živcira i opterećuje traženjem stana za najam ili sobe na kampusu.





Trebala mu je godina dana da završi projekt i otprilike 20 tisuća dolara: "Uštedio sam dobar dio tog novca, a ono što mi je falilo dali su roditelji, obitelj, prijatelji, a materijal za izgradnju donirali su članovi lokalne zajednice. Ja sam je dizajnirao, a stolar i električar volontirali su i napravili svoj posao besplatno."



"Uređujem vrtove, čuvam djecu susjedila i kad imam nešto eksta novca platim ljudima koji su mi pomogli. Na taj način doprinostim svojoj lokalnoj zajednici."

Kuća je izgrađena na prikolici, ima struju, vodu, tuš, pećnicu i sudoper. Bez obzira na veličinu, Weber tvrdi da nije mogao biti zadovoljniji rezultatom njihovog rada: "Što je manja kuća, bit ću aktivniji. Zbog toga savršeno odgovara mom životnom stilu jer sam stalno u pokretu."

L.B./izvor: Yahoo
foto: Facebook@JoelWeber

Još vijesti