Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti iz Splita danas se pridružuju prosvjedima

MojFaks | Vijesti, 25.11.2009.Studenti iz Splita danas se pridružuju prosvjedima

Blokade fakulteta nastavljaju se u Zagrebu, Rijeci i Puli, a od danas i u Splitu...


Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu najavili su za danas u podne blokadu Velike dvorane fakulteta i na taj način pridružiti se svojim kolegama u Zagrebu, Rijeci i Puli. Nakon plenuma Splićani će odlučiti idu li u potpunu blokadu ili ne.

Protivnici blokade traže referendum

Zanimljiv je podatak da su se samo 64 splitska studenta izjasnila za blokadu, 14 ih je bilo protiv, 20 studenata je bilo suzdržano. Uzme li se u obzir podatak da fakultet pohađa 2800 studenata, s pravom se postavlja pitanje legitimnosti plenuma i njihovih odluka. Dio protivnika blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu također je postavio pitanje u legitimnosti, tražeći da se održi referendum na kojem bi se 6500 studenata očitovalo o blokadi.

Blokada se nastavlja

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu sinoć su na 56. plenumu odlučili da nastavljaju s blokadom. Nisu zadovoljni predloženim izmjenama te i dalje zahtijevaju potpuno javno financiranje. Više o zahtjevima studenata pročitajte u članku Studenti objavili prijedlog izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju.

Podsjetimo, blokadi fakulteta jučer su se priključili i studenti Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Više: Blokiran i Fakultet političkih znanosti


blokada fakultetastudentski prosvjediobrazovanjestudentiblokadafakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se