Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj mogu ostvariti dodatnu subvenciju: Pogledajte detalje

Riječkim studentima, koji su već ostvarili pravo na subvencioniran smještaj u domu ''Trsat'', Sveučilište u Rijeci omogućit će dodatnu subvenciju, uz uvjet da je student slabijeg socioekonomskog statusa.

3. rujna 2019 12:16
Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj mogu ostvariti dodatnu subvenciju: Pogledajte detalje

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj mogu ostvariti dodatnu subvenciju: Pogledajte detalje Foto: MojFaks

Kako napominju, Sveučilište u Rijeci trenutno je jedino Sveučilište u Hrvatskoj koje osigurava dodatne subvencije za svoje studente, van onih koje je odredilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ove akademske godine osigurali su ih za 378 studenata za koje je izdvojeno sveukupno čak 400 tisuća kuna.


Dobra je vijest da spomenutu subvenciju mogu ostvariti i studenti koji već primaju stipendiju, s obzirom na to da se ovakva subvencija prema zakonu gleda kao oblik socijalne potpore koji se ne oporezuje. Subvencije bit će podijeljene u tri kategorije, i to prema prihodu po članu obitelji studenta:


Screenshot dokumenta

Kako bi se studenti i prijavili, moraju ispuniti Obrazac 1, ali je važno da su svoj socioekonomski status već potvrdili prilikom prijavljivanja na natječaj za ostvarivanje prava na studentski dom. Spomenutu prijavu studenti moraju dostaviti prilikom useljenja u dom najkasnije do 14. listopada u 16 sati, i to na recepciju Studentskog centra, uz obaveznu on line prijavu.


Studenti, kao i prilikom svih ostalih prijava na natječaje, imaju pravo na prigovor, i to do osam dana nakon objave rezultata – jedino je važno da je prigovor vlastoručno potpisan, skeniran te poslan na e-mail adresu subvencija@sz.uniri.hr.



P.H.

Foto: scri.hr


Još vijesti