Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti medicine i zdravstvenih studija pomagali u Opatovcu

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice koje su smještene u izbjegličkom kampu Opatovac.

12. listopada 2015 12:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prikupljanje pomoći trajalo je tri dana i prikupljena je poprilična količina potrepština, sukladno popisu Hrvatskog Crvenog križa te objavama nevladinih udruga na društvenim mrežama.

Studenti su pomoć dopremili 1. listopada u izbjeglički kamp Opatovac, gdje su boravili do 3. listopada. Na terenski rad bili su pozvani studenti dobrovoljci, a sačinjavali su interdisciplinarni tim zdravstvenih struka: Franjo Carović – student 5. godine studija Medicina, Anja Ašenbrener – studentica 2. godine studija Sestrinstvo i Deni Uršičić – student 3. godine studija Sanitarno inženjerstvo, predvođen doc. dr. sc. Vanjom Vasiljev Marchesi s Fakulteta zdravstvenih studija.



Na terenu su studenti aktivno sudjelovali u radu medicinskog tima i nosili se s izazovima rada u izvanrednim okolnostima kao što je izbjeglička kriza. Iskustva stečena u kampu Opatovac i na graničnom prijelazu Bapska su bili nezamjenjiva životna škola.

Akcija prikupljanja pomoći i odlaska na teren ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislava Rukavine i dekana Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alana Šustića.

L.B./izvor i foto: uniri.hr

Još vijesti