Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti Medicine u potrazi za donatorima kako bi napravili vlasulje za oboljelu djecu: 'Interes je dosad bio velik!'

Organizacija KosaRi, okupljena od studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, u petak je objavila na Facebooku kako traže 20 donatora kose, kako bi izradili četiri perike za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti.

24. lipnja 2019 14:34
Studenti Medicine u potrazi za donatorima kako bi napravili vlasulje za oboljelu djecu: 'Interes je dosad bio velik!'

Studenti Medicine u potrazi za donatorima kako bi napravili vlasulje za oboljelu djecu: 'Interes je dosad bio velik!' Foto: MojFaks

Uz pomoć Student Day Festivala, LEO kluba Rijeka, eSTUDENTa i Rotaract Rijeke studenti su uspjeli prikupiti 20 tisuća kuna koji će biti upotrijebljeni za izradu perika, a uz to su i u potrazi za 20 repova duge kose.


Kosu kakvu ovi studenti traže mora biti dužine od najmanje 40 centimetara te 10 repova mora biti smeđe, a drugih 10 plave kose. Uz to, studenti su voljni osobno pokupiti kosu, umjesto slanja poštom, na područjima Zagreba, Rijeke i Karlovca.


Ovim Vas putem lijepo molimo i pozivamo da se svi koji su voljni donirati svoju kosu (a da je ovih karakteristika i na ovim lokacijama) jave u inbox s fotografijom kose i informacijom koliko je dugačak taj rep kose!“, poručuju na Facebook stranici.


Kako govore, interes za doniranjem kose u proteklih nekoliko mjeseci bio je velik, pa su selekciju odlučili odabrati na temelju prvih 20 donacija koje im odgovaraju.


P.H.

Izvor/ Foto: KosaRi Facebook

Još vijesti