Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti napustili prosvjede nakon dolaska policije

Stotinjak studenata Filozofskog i Fakulteta političkih znanosti došlo je ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i Športa iskazati nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja ministra znanosti Radovana Fuksa i premijerke Jadranke Kosor o besplatnom obrazovanju.

14. listopada 2011 18:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Posjedali su ispred ulaza u Ministarstvi i blokirali ulaz. Pozvana je policija. Studenti su se povukli i otišli nakon što im je policija zaprijetila da će ih uhititi i novčano kazniti. Kažu kako nemaju ni za školarine a kamoli za globe pa su otišli, objavili su sami studenti na Facebooku, piše hrt.hr.

\'Obećanje ludom Radovane\'

U mirnoj prosvjednoj akciji nazvanoj \'Obećanje ludom Radovane\', koja je u srijedu održana ispred resornog Ministarstva, 20-ak studenata zatražilo je od ministra Fuchsa da ispuni obećanje kako će se svim studentima koji ispunjavaju obveze podmiriti troškovi školarina. Unatoč danom obećanju, kažu, na mnogim fakultetima studenti koji su položili sve ispite moraju platiti školarinu kako bi upisali višu godinu.

Studenti su ispred zgrade Ministarstva pustili govore iz 2010. premijerke Jadranke Kosor o besplatnom studiranju te ministra Fuchsa o tome kako svi imaju pravo na besplatan upis, a uvjet da tako i ostane jest redovito ispunjavanje studentskih obveza.



Više: hrt.hr
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Još vijesti