Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti preživjeli pandemiju zombija

Studenti Sveučilišta Michigan preživjeli su pandemiju zombija. Barem na predavanjima. Naime, mnogo njih pohađalo je sedam tjedana dugačko predavanje pod nazivom 'Surviving the Coming Zombie Apocalypse - Catastrophes and Human Behavior' (Preživljavanje nadolazeće apokalipse zombija – katastrofe i ljudsko ponašanje).

3. srpnja 2012 10:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na predavanjima se zapravo željelo predočiti kako se ljudsko ponašanje i priroda mijenjaju za i nakon katastrofa i to na osnovi povijesnih, ali i hipotetskih činjenica. Dakako, pogađate – u ovom je slučaju hipotetsko stanje bilo napad zombija.

Žrtveno janje


Tiffany Mora, profesorica koja je držala predavanja kaže: \'Mnogi su me kritizirali. Pitali su me zašto bi dovraga trošili svoj novac na neko predavanje o zombijima. Pitali su se što bi uopće mogli naučiti na takvim predavanjima. Ali kontroverznost je dio života kada imate ideju koja je vrijedna dijeljenja s drugima.\'

Na kraju je čak 180 studenata upisalo ovo neobično predavanje.

Predavanja su se odvijala putem interneta, a sa studentima se uglavnom komuniciralo putem Facebooka, Twittera i YouTube kanala. Na početku su svi vidjeli video u kojem je hipotetski napad zombija, a nakon toga su studenti podijeljeni u grupe te su morali istražiti koji bi bili najbolji načini za preživljavanje napada zombija. Svaka je grupa razvijala strategiju gdje bi se sakrila te pokušala odgovoriti na niz drugih problema i pitanja.

Primjerice, jedna je grupa diskutirala bi li u svoju utvrdu pustila čovjeka koji je očajan i lupa te traži da ga puste unutra. Na kraju se grupa dogovorila da mu ne bi otvorila vrata utvrde jer bi to značilo da bi zombiji mogli dobiti priliku da uđu, ali postojala je i mogućnost da je sam čovjek zaražen virusom zombija,  stoga su tog jednog čovjeka radije žrtvovali zbog sigurnosti cijele grupe.

Predavanja su na kraju postala veliki hit te će se na istom sveučilištu nuditi i ljetna verzija istog.

N.LJ.J.


Još vijesti