Mojfaks.hr u Vijesti

Jer su studenti tako htjeli: Smještaj u jednom domu poskupljuje, ali važna 'usluga' postaje besplatna

Studentski smještaj u Rijeci postaje skuplji, ali rektorica pojašnjava da je zapravo riječ o pojeftinjenju. Naime, studenti će sobu u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić' plaćati 25 kuna više, ali zato će pranje rublja odsada biti besplatno.

24. svibnja 2018 12:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o podizanje cijene smještaja u Studentskom naselju "Ivan Goran Kovačić". Studenti će ubuduće smještaj u starom studentskom naselju mjesečno plaćati 25 kuna više nego do sada, a prema pojašnjenju rektorice Snježane Prijić Samaržija, zapravo se ne radi o poskupljenju, već o pojeftinjenju za studente, piše Novi list.

Izvor: scri.uniri.hr

"Rast cijene za 25 kuna mjesečno dogovoren je sa Studentskim zborom, a radi se o tome da će od sada studenti za jedinstvenu mjesečnu cijenu imati mogućnost neograničenog pranja rublja, dok su do sada plaćali žetone s kojima su mogli rublje oprati pet puta mjesečno, a jedan žeton su plaćali 15 kuna. Na zahtjev studenata i uz suglasnost Studentskog zbora, ovim se mjesečni troškovi studenata smanjuju jer će uz povećanja od 25 kuna moći prati rublje neograničen broj puta", pojasnila je rektorica Novom listu.


...Standard lošiji, cijene smještaja više: Studenti iz susjedne BiH plaćaju najskuplji dom u regiji - evo koliko...


Dosadašnje subvencionirane cijene smještaja u starom studentskom naselju kretale su se od 360 do 375 kuna mjesečno, ovisno o tome u kojem je objektu i kakvoj sobi smješten student.

Recepcija u domu... izvor: scri.uniri.hr

Ivana Petrić
izvor: Novi list
foto: scri.uniri.hr

Još vijesti