Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti u Čakovcu napokon mogu odahnuti: odlučeno gdje će biti nova menza

Nakon što je vijest o tome da su studenti koji se školuju na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i odsjeku Učiteljskog fakulteta u Čakovcu ostali bez studentske menze odjeknula u medijima, održan je radni sastanak kojim je ovaj problem napokon riješen.

21. listopada 2016 16:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan je radni sastanak na tu temu kako bi se razriješila situacija oko prehrane studenata u Međimurju.

S obzirom na važnost situacije, na sastanku su sudjelovali bivši ministar Predrag Šustar, zamjenik ministra Hrvoje Šlezak i pomoćnik Stjepan Tomas, uz župana Međimurske županije Matiju Posavca, dekanicu MEV-a Nevenku Breslauer i Tamaru Turza Bogdan, prodekanicu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – Odsjek u Čakovcu, pišu Međimurske novine.

...Čakovec još uvijek bez menze: Ministarstvo i vlasnik restorana se \'loptaju\', studenti pokrenuli peticiju...


Iako Međimurska županija nije osnivač nijedne od ustanova, te direktno ne može utjecati na pojedine odluke vezane uz samo veleučilište i sveučilište, ipak je odlučila pokrenuti inicijativu za rješavanje ovog problema u korist svojih studenata.

Tako je dogovoreno i rješenje, da će se u Učiteljskom fakultetu u Čakovcu staviti u funkciju prostor namijenjen studentskoj prehrani. Naime u suradnji sa Studentskim centrom iz Varaždina opremit će se prostor, te uspostaviti linija i suradnja, kako bi se i u Međimurju zadovoljili svi uvjeti za prehranu studenata.

Dogovoreno je kako će se navedeni prostor urediti i za isti ishoditi potrebne dozvole od resornog ministarstva, Ureda državne uprave i posebnog Povjerenstva, te se očekuje da će u naredna tri tjedna svakom studentu biti omogućena prehrana kao i dosad.

...Novca na iksicama ima, ali menze nema: Studenti u Čakovcu nemaju gdje jesti...


Svjesni da studenti dotad nemaju pristup dnevnom obroku, od ponedjeljka, 24. listopada će se uspostaviti privremeno rješenje, kada će iz Studentskog centra Varaždin biti organiziran sustav prijevoza prehrane, na koje će studenti napokon moći iskoristiti svoje iksice.

L.B./izvor: Međimurske novine
foto: Pixabay

Još vijesti