Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti Zagreba i Splita stvaraju radna mjesta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović potpisali su u Gradskoj upravi Sporazum o suradnji na Programu postakademskog zapošljavanja, uz prisustvo zagrebačkog rektora Damira Borasa.

7. srpnja 2015 16:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Time je ostvarena suradnja dvaju najjačih hrvatskih sveučilišta, zagrebačkog i splitskog, u sklopu edukacijskog programa čiji je cilj razvoj upravljačkih vještina i poticaj samozapošljavanja studenata.

\'Veseli me da ćemo barem jedan dio studentske populacije od 75 tisuća studenata, kojima ravna rektor Boras, osposobiti da mogu praktično funkcionirati\' izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dvadesetak odabranih studenata polazit će edukaciju o ekonomskim i pravnim aspektima vođenja firme u trajanju shodnom njihovim studijskim programima. Na trećoj godini odrađuje se stručna praksa, a četvrta i peta godina uključuju rad sa stručnim mentorom, kao i izradu poslovnog plana. Studenti su u potpunosti stipendirani, što znači da su im pokriveni troškovi programa i smještaja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: zagrebancija.com
I.N.

Još vijesti