Mojfaks.hr u Vijesti

Studentica portretira hranu: kako izgleda tipični studentski obrok?

Jedna je studentica iz Zagreba odlučila dio svog likovnog opusa posvetiti hrani – toj banalnoj i često zanemarenoj potrebi koja u studentskoj svakodnevici, zbog mnoštva obaveza, često padne u neki drugi plan...

7. listopada 2015 12:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrana naša svakidašnja! Trebamo je svaki dan, konzumiramo je svaki dan, a zapravo joj posvećujemo jako malo pozornosti i pažnje.



Hektični raspored studentskog života često nam ne ostavlja dovoljno vremena da pomno razmišljamo o našoim obrocima – bitno je pojesti nešto fino, a opet brzo spremno i jednostavno. Upravo ovako izgledaju portreti hrane koju studentica Marta priprema i klopa.







Uz neizostavnu pizzu, pečene krumpire, čokoladu i sendviče, Marta je nacrtala i pokoji menzaški ručak koji ćete sigurno prepoznati po smeđim pladnjevima (tacnama) i bijelim tanjurima.



Marta Tuta
rođena 1991. u Zagrebu. Za tri tjedna diplomirat će na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Damira Sokića.

"Arhivski bilježim svaki ručak koji pojedem. Uz svu nabrijanu tehnologiju suprostavljam se drugačijim načinom bilježenja, crtežom. Trivijalna tema iz svakidašnjeg života tjera me da u crtežu tražim, kopam i mirišem. Ovo je moj dnevnik bez riječi koji prati intimne obrede životno potrebnih komponenata serviranih u banalno ozbiljnu cjelinu", pojasnila je za Vizkulturu Marta.



"Crtajući, svaki put ogladnim", piše na svome blogu Marta, a mi priznajemo da smo gledajući njene crteže ogladnili kao zvijeri!

Više njenih radova možete pogledati ovdje.

L.B./izvor i foto: Vizkultura

Još vijesti