Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentici nisu dali da pleše na platformi jer je – predebela

MojFaks | Vijesti, 30.04.2012.Studentici nisu dali da pleše na platformi jer je – predebela

Dvadesetjednogodišnjoj studentici Sveučilišta Iowa iz SAD-a, Jordan Ramos, izbacivači u jednom klubu nisu dali da pleše na platformi zajedno sa svojim prijateljicama jer 'nije dovoljno lijepa'. Jordan je odmah s pričom o diskrimaciji izišla u medije.

Jordan je prvo za vrijeme izlaska s prijateljicama poželjela i zaplesati zajedno s njima na jednoj platformi. Međutim prišli su joj izbacivači i rekli joj da je platforma ionako pretrpana ljudima te da siđe. Studentica ih je poslušala i sišla te pričekala da se gužva na platformi smanji te, nakon što se to i dogodilo, ponovno pokušala zaplesati na platformi no izbacivači su je opet spriječili.

 

Jedan joj je izbacivač rekao: 'Gledaj, nikada nećeš biti na platformi, otiđi na plesni podij gdje i pripadaš!' Jordan se tada pokušala požaliti šefu, ali su je izbacili iz kluba i nisu joj dopustili da to učini.

 

Trudna ili...

 

Nakon nekog vremena studentica se vratila u isti klub i opet se pokušala popeti i zaplesati na platformi, no izbacivači su je opet zaskočili, a jedan joj je rekao: 'Nisi dovoljno lijepa za platformu i trudna si!' Jordan mu je odgovorila: 'Mogu ti sto posto reći da nisam trudna!', a izbacivač je pogledao u njezin stomak i rekao: 'Očito jesi trudna!' 

Nakon ovoga studentica je za medije istaknula da je ovo način na koji su je nazvali debelom, a da to zapravo izgovore.

 

Za cijeli je slučaj naknadno doznao i vlasnik kluba te je rekao kako nije ništa na vrijeme doznao, ali da jest, ne bi svojim radnicima dopustio da se ponašaju na takav način.

 

Jordan se obratila organizacijama za ljudska prava u Iowi, međutim rekli su joj da joj ne mogu pomoći jer ne postoji zakon o diskriminaciji na osnovi debljine.

 

'Svi plaćamo istu cijenu karte za ulazak u taj klub, ali ne daju nam svima pristup na sve stvari koje tamo imaju kako bismo se zabavili. Mislim da bi tretman prema svima trebao biti jednak budući da svi plaćamo istu ulaznicu', zaključila je Jordan Ramos.


N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com

 
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se