Mojfaks.hr u Vijesti

Studentici ukrali bicikl, s lopovom se obračunala – porukom

Ako su vam barem jednom na kišni dan maznuli kišobran, onda znate kako to može biti frustrirajuće, jednako kao i krađa bilo čega što nam pripada. A što biste rekli da vam ukradu teško zarađeni bicikl?

5. studenog 2013 10:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zamislite – mjesecima ste radili za taj bicikl, platili ste ga nekoliko tisuća kuna, i onda, dok ste samo skoknuli u trgovinu ili pohađali predavanje, netko  vam ga jednostavno ukrade. Nešto slično dogodilo se devetnaestogodišnjoj studentici Olguiemar Freyre sa Sveučilišta DePaul koja je imala bicikl vrijedan 700 dolara.

Pogledala je van, prema mjestu gdje je trebao biti njezin bajs te shvatila da ga nema. Izjurila je i pokušala slijediti koji trag od bicikla, ali naravno, bilo je to jako teško. Potom je uzela veliki komad papira i napisala poruku za lopova te ju objesila na mjestu krađe.

Inače, bicikl je bio parkiran ispred trgovine u kojoj radi i ondje ga je ostavila oko 9 sati ujutro, a primijetila je da ga nema oko 2 sata popodne. Također, bicikl je bio vezan te je lopov odnio i bicikl i lanac, a ipak, nitko ništa nije primijetio. Freyre pretpostavlja da će ga prodavati za dijelove.

Poruka koju je napisala i nalijepila na mjestu krađe odmah joj je donijela \'slavu\', odnosno dospjela je u lokalne medije pa i šire. U poruci je napisala:

\'Ti, govno jedno, koje je ukralo moj bicikl,

znaš li koliko sam mnogo radila da bih kupila taj bicikl? Zapravo si ga ukrao dok sam bila na poslu. Imam 19 godina i platila sam ga u cijelosti iz svoga džepa. Radim 40 sati dnevno. Idem i na faks. Taj je bicikl bio moj jedini način transporta, \'you fucking asshole\'! Čak nemam ni telefon s kamerom na njemu. Stoga, nije me briga tko si i odakle si, ali ukrao si nešto od osobe koja je posvetila svoje vrijeme da joj život bude bolji umjesto da ide okolo i krade stvari, stoga se je…! I ako ikada shvatim tko si, šutnut ću te u glupo dupe!\'

Studentica je pojasnila: \'Škola je jako skupa. Znala sam da si neću moći priuštiti da idem na predavanja vlakom ili automobilom pa sam kupila bicikl.\'

Ipak, cijela ova priča ima happy end. Naime, o studentičinoj poruci i priči o biciklu pročitao je jedan bračni par te joj odlučio pomoći. Kupili su joj novi bicikl, a muškarac je rekao: \'Ista stvar se dogodila i meni kad sam imao 20 godina pa sam odmah suosjećao i odlučio joj kupiti novi bicikl.\'




Freyre se bavi crtanjem te će, kao znak zahvale, nacrtati portrete muškarca i njegove kćeri.

Također, i još nekoliko ljudi se javilo da joj kupi novi bicikl pa studentica razmišlja da osnuje fond za sve one kojima se dogodi da im ukradu bicikl.

\'Nisam napisala onu poruku jer sam htjela da mi netko kupi novi bicikl ili kako bih prikupila pozornost. Napisala sam je jer sam bila jako bijesna\', zaključila je studentica.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com

Još vijesti