Mojfaks.hr u Vijesti

Stvari koje moraš napraviti prije kraja semestra

Polagano ulazimo u prosinac, božićni ukrasi već svjetlucaju s polica trgovina, a dogovori za proslavu Nove sve su češće na tapeti kad pričamo s prijateljima. Svi znamo da nakon božićnih praznika slijedi siječanj – zadnji mjesec zimskog semestra prije ispitnih rokova.

20. studenog 2015 15:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vrijeme leti, u to ste se sigurno i sami uvjerili, a prije nego što nam se došulja ta veljača i stresovi ispitnih rokova, svakako pokušajte napraviti nekoliko zabavnih stvari koje će vam upotpuniti ovu godinu koja se bliži svome kraju.

* Isplaniraj nešto s kolegom ili kolegicom s kojom razgovaraš samo na predavanjima.

hang

To je ona jedna osoba koju svi imamo: prijateljstvo cvijeta dok ste na predavanjima, ali van predavaonice nikako da nastavite taj vaš odnos. Ako se tako dobro slažete na predavanjima, velike su šanse da možete postati zbilja dobri prijatelji i van fakulteta, a nema bolje prilike od božićnih praznika za dogovoriti druženje uz kuhano vino ili kobasu? Razmisli, kad krene rešetanje u veljači, dobro će ti doći još jedna glava za pisanje skripti i zajedničko učenje.


* Odradi nekoliko dodatnih zadataka za ekstra bodove.

Štreberski? Možda! U svakom je slučaju jako korisno. Zašto ne odraditi neki seminarčić i dobiti ektra bodove kod omiljenog profesora? Ispitni rokovi sigurno će proći ugodnije, a ocjene će na kraju biti bolje.

* Pobacaj stvari koje ti više ne trebaju.

papers

Skripte položenih ispita, zbornici radova iz prošloga stoljeća...treba li ti to sve? Pripremi se za početak proljetno-ljetnog semestra tako što ćeš se riješiti svih stvari koje se samo gomilaju u tvojoj sobi i skupljaju prašinu, a ne trebaju ti! Uvijek ih možeš pokloniti mlađim kolegama ili kolegama s godine koji još nisu riješili te ispite.

* Pripremi se za blagdane.

Ako trebaš odraditi neke zadatke prije praznika – svakako to napravi kako bi mogao/la što opuštenije uživati u maminoj hrani i kolačima. Neka ti blagdani budu super, zadnja postaja na kojoj ćeš predahnuti, odmoriti se i napuniti baterije prije ispita i prerokova koji će krenuti već krajem siječnja.

* Napravi plan polaganja ispita.

homework

Sad već sigurno imaš neku ideju koji će ti ispiti biti lagani za odraditi, a za koje ćeš morati malo više zagrijati stolicu. Napravi neki okvirni plan polaganja i učenja – nema većeg gušta od križanja ispita s liste i upisivanja svake nove ocjene koja ti popravlja prosjek.

* Istraži neistraženo.

deez

Jesi li ikada ručao/la u kantini fakulteta? Ili otišao/la u knjižnicu samo šetati među policama, bez da moraš učiti? Jesi li istražio/la klub studenata svog fakulteta? Iskoristi ovo vrijeme prije kraja semestra da isprobaš nešto novo i upoznaš neki novi dio svog fakulteta. Jer zašto ne?

* Postavi si novogodišnje ciljeve.

Zašto čekati Novu godinu za donošenje odluka? Odluči već sada kako ćeš započeti sljedeću godinu – to je posebno važno jer će početak sljedeće godine označiti ludnica pripremanja za ispitne rokove, a to je uvijek bolje dočekati spreman/na. Postavi si ciljeve i polagano odredi kojim ćeš se tempom i putevima kretati prema njima.

L.B./izvor: Gurl
foto: gifsec.com

Još vijesti