Mojfaks.hr u Vijesti

Super prilika: studiraj i odradi stručnu praksu u 27 europskih zemalja

U sklopu Erasmus+ programa koji se odnosi na individualnu mobilnost studenata, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije u akademskoj godini 2015.2016.

13. ožujka 2015 11:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti ili izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku, a važeće razdoblje za realizaciju mobilnosti je od 1. lipnja 2015. do 30. rujna 2016. godine. Prijave se primaju do 25. ožujka ove godine.

\"Svrha boravka u inozemstvu studijski je boravak, stručna praksa ili kombinirani studijski boravak i stručna praksa. Osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka stjecanje je novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture, promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama, obrazovanje studenata s međunarodnim iskustvom, jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav\", ističu na Sveučilištu.

Dužina razdoblja mobilnosti za studijski boravak, kao i kombinirani studijski boravak i stručnu praksu, najkraće je tri mjeseca, a najduže 12 mjeseci, a za stručnu praksu najkraće dva mjeseca, a najduže 12 mjeseci.

\"Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama, dakle 27 država: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Letonija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Island, Norveška, Lihtenštajn, Turska i Makedonija\", dodaju u vodstvu.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: Facebook@Erasmus+

Još vijesti