Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Svaki treći student u Zagrebu studira na tehničkom fakultetu

MojFaks | Vijesti, 23.03.2015.Svaki treći student u Zagrebu studira na tehničkom fakultetu

Trenutačno u Hrvatskoj ima 17 posto visokoobrazovanih, a projekcija kaže da će njihov broj u idućem razdoblju biti nešto veći od 20 posto.

Svaki treći student na Sveučilištu u Zagrebu studira na nekom tehničkom smjeru, izjavio je u četvrtak u Zagrebu na otvaranju konferencije 10. Dana otvorenih integracija, što ga organizira tvrtka King ICT, rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

"Trebaju nam veća ulaganja u obrazovanje, jer to je proizvodnja kadrova koji su potrebni gospodarstvu, a bez ulaganja u tu proizvodnju neće biti ni dovoljno potrebnih kadrova", kaže Boras.

Dodaje da trenutačno u Hrvatskoj ima 17 posto visokoobrazovanih, a da je projekcija da će njihov broj u idućem razdoblju biti nešto veći od 20 posto. "U Izraelu govore o 40 i više posto. Zato Sveučilištu treba da mu poslovanje ne vodi ministarstvo", zaključuje Boras.

L.B./izvor: Poslovni dnevnik
foto: Shutterstock


Sveučilište u Zagrebutehnički smjerovisvaki treći student17 posto visokoobrazovanihprojekcije za budućnostKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se