Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilište u Dubrovniku uvodi novi doktorski studij: ''Riječ je o jedinstvenom doktorskom studiju u Republici Hrvatskoj''

Sveučilište u Dubrovniku je, u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, potpisalo u petak sporazum o osnivanju novog poslijediplomskog studija ''Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju''.

14. svibnja 2019 13:03
Sveučilište u Dubrovniku uvodi novi doktorski studij: ''Riječ je o jedinstvenom doktorskom studiju u Republici Hrvatskoj''

Sveučilište u Dubrovniku uvodi novi doktorski studij: ''Riječ je o jedinstvenom doktorskom studiju u Republici Hrvatskoj'' Foto: MojFaks

Nikša Burum, rektor dubrovačkog Sveučilišta, naglasio je za Dubrovački dnevnik kako je ovo zapravo prvi doktorski studij u Dubrovniku čiji je nositelj Sveučilište u Dubrovniku. Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izvodit će ovaj studij u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu kroz pet modula povezanih s turizmom, marketingom, menadžmentom, međunarodnim poslovanjem i digitalnim poslovanjem. Osim na hrvatskom, doktorski studij izvodit će se i na engleskom jeziku.

Izvor: PortalOko.hr

Rektor Burum objasnio je kako je studij osnovan prvenstveno za potrebe lokalnog stanovništva, ali se nadaju da će privući i studente iz ostalih dijelova Europe.

"Dubrovačko-neretvanska županija je jedna od najznačajnijih europskih turističkih destinacija te ima potrebu za visoko kvalitetnim i educiranim kadrom koji će raspolagati vještinama iz turizma, marketinga, upravljanja i međunarodno i digitalnog poslovanja.", kazao je rektor za Dubrovački dnevnik.

Rektor je jednako tako naglasio kako je pokretanje doktorskog studija bilo previđeno i prije tri godine, kada je pokrenuta Strategija razvoja Sveučilišta u Dubrovniku 2016.-2025.

"Jedan od najvažniji razloga zašto je baš sad pokrenut poslijediplomski doktorski studij je taj što proces digitalne transformacije zahvaća sve aspekte društvenog života, dok digitalna tehnologija utječe na sve gospodarske sektore.", pojasnio je.


Potrebu za uvođenjem ovakvog studija uvidio je i prorektor dubrovačkog Sveučilišta Nebojša Stojčić, a ujedno i član projektnog tima za izradu elaborata. Stojčić smatra kako ovaj studij odgovora zahtjevima tržišta te da će budući doktori znanosti moći omogućiti gospodarstvu razvitak na lokalnoj razini, a potencijalno i šire.

"On je namijenjen poduzetnicima, menadžerima, studentima iz inozemstva te onim koji su zainteresirani za sektorske, regionalne i međunarodne odrednice rasta i razvoja poslovnih subjekata.\'", objasnio je prorektor.


Paula Hađur
Izvor: Dubrovački dnevnik
Foto: dubrovačkidnevnik.hr

Još vijesti